Grua në pasqyrë-Ligor Stafa


Përse, pyet ajo, koha dhe godina e papërlyer

janë shtrirë përtokë?

Pak nga pak heshtja korrozive prishet,

siç prishet heshtja dhe pas hukatjeve në qelq

sozia e veshur me një këmishë nate kërkon me zë

hajdutin e grave dhe gjykatësit.

Ajo s’mund të jetë më një statujë supengrënë,

një statujë krahëthyer, një statujë me vrimë

në mes. Ajo është tundimi, vetë marrëzia,

është vetë tundimmarrëzia.

Me flokët e shprishur kjo ethenatë

ofshan në atë mënyrë,

që parfumi i dëshirave të fshehta

të përhapet si një këngë në direkun e anijes.

Përse, pyet ajo, hajduti i grave dhe gjykatësit

po vonohen kaq shumë?