Gruda-Jashar H Selmanaj


1.

Qerdhe e shiponjave

Rriti trima dhe atdhetar

S’ u ndalen maleve e fushave

Në sherbim të kombit shqipetar.

2.

Në luftë më malazez

Luftë më shka e serbian

Më rraca të ndyera e të zez

S’ kishin fituar luftë më Grudian.

3.

Gruda kala e pa thyerë

Ah, bëri luftë më barbaret

Më pushtuesit më të urryerë

Më romak, turk, malazez e serbet.

4.

Përëndim na bëri copa

Si leckat e vjetra na ndau

Duroj toka e s’ na pyti europa

Në disa shtete, ne na shpërndau.