Gurët e kullës-Kasam Shaqirvela


Poezi nga Kasam Shaqirvela

GURËT E KULLËS

Gurët e rëndë prej tokës Nënë

kahera,…

i ke gërmuar,

me duar e thonj i ke rrëmuar,

dimrash për pranvera

me djersën e ballit,

e herë-herë dhe me gjak

kalëruar hallit…

ua ke larë dheun e ngjitur për to,

tokën që i mban fort

të lidhur për At-Dheun

me forcën e unit tënd

në bredhje anekënd

i ke vënë përmbi shpinë,

duke pështyrë gjak …

ndonëse nuk e pate hak

veç njëherë dashte për të qarë

se s’durove të rrish ndër shkja

por loti yt t’u tha në qerpik

duke ikur rrugëve të botës…

sa herë mbas shpine të binin me thik’

për atë fatin tënd të zi,

ashtu sikurse i rrotës.

që s’ndalet duke u sjellur botës.

*

Por në udhëtimin tënd

të gjatë dhe hyjnor

rrëpirëjetës së vështirë

iu solle shekujve mbarë,

si të vjetër edhe të rinj

jo veç për t’i parë, por

në rrahje zemrash për Shqiptari

dhe për ta ndërtuar

kullën tënde të jetës,..

të cilën, s’do mend se,

do t’ua lëshë trashëgim brezave

të ngrohen dimrave të acartë,..

e të strehohen prej qiellit të vranët

për t’u bërë ballë …,

ndër shekuj krahnezave!

*

Por dhe fletë jete për për të shfletuar…

Motit të Keq për të mos u ligështuar

dhe, pas vajtjes sate, atje në amshim!

vetëm vepra jote ka pë të të përmendur

për aq sa ti jetës sate pate rendur

për te dashtunin e të shtrenjtin,…

At-Dheun tënd e tim..!