Guri Coka:Martini , djali i vogël …


Guri Coka

Martini , djali i vogel …

Mami dhe babi shoqëronin Martinin , djalin e tyre, me tren gjatë gjithë viteve, te gjyshja e tij për çdo verë dhe pastaj ata kthyeheshin në shtëpi me të njëjtin tren të nesërmen.

Djali, kur u rrit, u tha prindërve:

– Jam rritur tashmë, çfarë mendoni nëse provoj të shkoj vetëm tek gjyshja këtë vit?

Pas një debati të shkurtër, prindërit pajtohen.

Ja ku janë, duke qëndruar në trotuar të stacionit, duke tundur, duke dhënë këshillën e tyre të fundit nga dritarja, ndërsa Martino vazhdon të përsërisë:

– Po, e di, e di, tashmë e ke thënë qindra herë…!

Treni gati të niset dhe babai: – Bir, nëse papritur ndihesh keq ose i frikësuar, kjo është për ty! – dhe i fut diçka në xhep djalit.

Dhe tani djali është vetëm, ulur në karrocë, pa prindër, për herë të parë, duke parë diçka nga dritarja.

Rreth e rrotull, njerëzit e huaj shtyjnë, bëjnë zhurmë, hyjnë në ndarje, dalin, burri i biletave i komenton se është vetëm, dikush gjithashtu e shikonte me keqardhje dhe papritmas djali ndihet i parehatshëm dhe çdo herë e më shumë.

Dhe tani ai trembet. Ai ul kokën, mbështetet në cep të sediljes, lotët e tij fillojnë të bien faqeve !

Atë moment ai kujton se babai i tij ka futur diçka në xhep.

Me dorën që i dridhet, kërkon një copë letër, e hap dhe lexon :

– Bir, jam në vagonin e fundit , mos u shqeteso !

WW. Kështu në jetë duhet t’i lëmë fëmijët të lirë, t’i besojmë, por duhet të jemi gjithmonë në vagonin e fundit që të mos kenë frikë.. . Të jemi afër Tyre deri sa te fitojnë pavaresine !!!

About Post Author