“Guri i lotit”:Eqerem Canaj


Guri i lotit”

Poezi

Loti, qe iu shkeput syrit,

ra permbi gur,

gurit iu be vrime

e nje dhimbjeje dashurie…

vajza e Bregut te Arte,

teksa mbledh gure mozaike

a ndofta guacka perlash,

qe endrren e vrare te dajdiste

kesi mengjesi pranverash,

gjetka papritur gurin me vrime,

detin dhe lirine po aty :

ku vala e kalter

luan me reren gri.

Zonjusha e perroit te gjelber,

me gjesendet nder duar :

syrin, gurin, lulen shpirtit thelle,

ben zgjidhjen e munguar –

lotin e derdhur e mbjell

mbi gurin e lenduar…

kur loti iu shkeput syrit,

rrokullitur mbi ate gur,

gurit qe iu be vrime

e asj dhimbjeje dashurie :

ku vala e kalter

dhel reren gri.