Hajde të urojmë një penë:Nga Natasha Limaj


HAJDE TË UROJMË NJË PENË

Muza ime arrakate, hajde të urojmë një Penë

Ti kokëkrisur si gjithmonë, ik…moj ik se,s’ta kam ngenë!..

Me art të shkruar e velur,deri në grykë ngarkuar

Tingulli që, po dëgjojmë, plas… e nuk më lë pa shkruar…

E vogëla si floriri, qelibar dhe në karatë

Flauti në buzën tënde, ç’më vërvit në qiell të shtatë…

Pyje,kroje Labërie, nëpër to dhe cicërima

Veshin ,seç ma përkëdhelën , cinxër, bilbil, kanarina….

Me shpirt muzë ligjërimin, qënkan të dy nga një derë

Ku të duash derdh urimin , vaji në lakra do t’bjerë!…

Një tavolinë e bukur artistike, ku promovoheshin vlerat e publicistit dhe studiuesit dinjitoz Pano Hallko,atmosferë e cila u bë dhe më e bukur nën tingujt e flautistes , Parashqevi Hallko Çipa!..Është kënaqsi të marrësh urime nën tingujt e flautit!.. Suksese të dy artistëve dhe kënaqsi që isha e pranishme në këtë sofër të gëzueshme arti!..