Hapat e suksesit në jetë përmblidhen në një proces unik


Nga Symeon Sygguridis

HAPAT E SUKSESIT NE JETE PERMBLIDHEN NE NJE PROCES UNIK

6 hapat që shihni në këtë citim, këta hapa të përgjithshëm dhe të paqartë që na këshillojnë se si të kemi sukses në jetë, si dhe çdo numër hapash të tjerë që shihni diku tjetër, hapa që na këshillojnë për sukses në jetë, janë përmbledhur në një dhe vetëm një proces i thjeshtë në thelb. Të gjitha “recetat” e suksesit përmblidhen në një proces të vetëm i cili funksionon bazuar në të dhëna të thjeshta të dukshme dhe të vetëkuptueshme, të dhëna që vijnë nga të kuptuarit e asaj që përcaktohen nga Parimet dhe Rregullat që zbatohen në fushën sociale të dijes, dhe në përgjithësi, në çdo fushë të dijes.

Le të shohim se si në këtë citat përmblidhen 6 hapat në një dhe të vetëm proces aplikimi specifik dhe të dokumentuar.

Hapi # 1 – Ρërmend në mënyrë të pacaktuar se duhet të ndërtojmë një mentalitet që mbështet suksesin në jetë. Kjo do të thotë, se ne duhet të formësojmë mënyrën se si funksionon mendja jonë që mbështet suksesin në jetë. Por për të pasur sukses në jetë, ne duhet të dimë se nga vijnë besimet dhe vizionet tona joreale dhe si zvogëlohen ato. Përmirësimi i mentalitetit tonë, pra përmirësimi i cilësisë së funksionimit të mendjes sonë, nuk mund të ndodhë pafundësisht. Është përcaktuar mënyra për të reduktuar në mënyrë të vetëdijshme dhe sistematike besimet dhe vizionet tona joreale. Të kuptuarit e procesit evolucionar-mendor, procesi përmes të cilit ne kuptojmë se si realiteti është gjithmonë i formësuar, dhe transpozimi i asaj që përcakton ky proces është ajo që redukton në mënyrë progresive besimet dhe pikëpamjet tona joreale. Nga ana tjetër, reduktimi i besimeve dhe pikëpamjeve tona joreale mbështet zhvillimin tonë mendor dhe, për rrjedhojë, mbështet përmirësimin e vazhdueshëm të cilësisë së perceptimit dhe veprimit. Kështu vjen suksesi në jetë

Hapi i dytë: Në mënyrë të paqartë thuhet se ne duhet të përmirësojmë inteligjencën tonë emocionale, domethënë ndjeshmërinë tonë dhe të gjithë faktorët e tjerë që përbëjnë atë që përkufizohet si inteligjencë emocionale. Por inteligjenca jonë emocionale është pjesë e një inteligjence të përgjithshme dhe nuk mund të funksionojë në mënyrë të pavarur dhe arbitrare. Me fjalë të tjera, NUK JANË EMOCIONET DHE BESIMET TONA QË VIJNË nga EMOCIONET TONA ATO QË NA BËJNË të PERCEPTOJMË REALITETIN. Realiteti nuk formohet nga dëshirat dhe emocionet tona. Realiteti është formuar nga procesi evolucionar-mendor dhe, për rrjedhojë, dëshirat tona, emocionet dhe inteligjenca jonë emocionale duhet të marrin parasysh atë që përcaktohet nga procesi që krijon gjithmonë realitetin.

Hapi i tretë: Termi “rezistencë mendore” është krejtësisht i papërcaktuar dhe brenda këtij termi secili mund të përshtat çfarë të dojë. Nëse nuk ka një proces të dokumentuar për hapat përmes të cilave ne jemi në gjendje të zbatojmë atë që përcakton ky term (“fortësi mendore”), atëherë të gjitha këto janë filozofi letrare të paqarta. Në çdo rast, çfarëdo që të përcaktojë ky term, mënyra se si funksionon mendja jonë mund të zvogëlojë sistematikisht dhe me vetëdije besimet dhe vizionet tona joreale.

Hapi i katërt: Forcimi i fuqisë së vullnetit pa qenë në gjendje të kuptojmë shkallën e besueshmërisë së besimeve dhe vizioneve tona dhe mënyrën se si i përmirësojmë të gjitha besimet dhe vizionet tona është një përpjekje krejtësisht budallaqe. Besimet dhe pikëpamjet tona nuk janë automatikisht plot vlera dhe perspektivë sepse janë tonat. Pra, duke forcuar vullnetin tonë pa e ditur para së gjithash se cili është procesi për të përmirësuar besueshmërinë e besimeve dhe vizioneve tona, ne përfundojmë me qesharakët dhe irracionalët e mëposhtëm. Secili prej nesh ka pikëpamjet dhe bindjet e veta dhe i forcon ato. Por besimet dhe pikëpamjet tona janë reciproke kontradiktore dhe shpesh joreale, dhe në këtë mënyrë ne përfundojmë duke ndarë dhe ndeshur me pasojat e njohura tragjike. Pra, përpara se të mësojmë të forcojmë mirë vullnetin tonë, është të mësojmë se si të përmirësojmë besueshmërinë e besimeve dhe vizioneve tona në një mënyrë të strukturuar dhe të dokumentuar.

Hapi i pestë: Supozoni se e përqendrojmë vëmendjen tonë në stimulimin instinktiv. Pyetje: Nëse në një biznes, në një organizatë, në një grup veprimi kolektiv, janë pesë njerëz, instinkti i të cilëve thotë diçka ndryshe, cili instinkt është më i besueshmi? Këto pikëpamje janë fjalë për fjalë qesharake. Çfarëdo instinkti që keni, duhet të jeni në gjendje të dokumentoni besueshmërinë e tij. Ju duhet të jeni në gjendje të bindni të tjerët se ajo që ka dalë nga frymëzimi, mprehtësia dhe instinkti ka vlerë dhe perspektivë. Për ta bërë këtë, pra për të vërtetuar se të panjohurat e reja, informacionet e deritanishme të besueshme dhe thelbësore kanë vlerë dhe perspektivë, duhet të njihni dokumentacionin që bazohet në të dhëna të thjeshta të dukshme dhe të vetëkuptueshme që janë gjithmonë të vlefshme. Duhet të dini dokumentacionin që ne përdorim në të gjitha fushat konjitive, përveç sigurisht fushës njohëse sociale ku secili përdor vullnetin dhe instinktin e tij të fortë. Pikërisht aty me besimet dhe pikëpamjet e ndryshme që vijnë nga nevoja dhe dëshira të ndryshme ose nga nevojat dhe dëshirat e përbashkëta që konkurrojnë, ne krijojmë Babelin nga instinkti i secilit dhe nga vullneti i fortë i secilit.

Hapi i gjashtë: Kështu vijon hapi i radhës dhe i fundit i pacaktuar: “ushqeni tipare të lidhura me potencialin e lartë”. Pra, është mirë të kujdesesh për veçoritë që lidhen me potencialin e lartë. Cilat janë këto karakteristika, cili është potenciali që është i lartë, kush e përcakton atë? A mund të zbatojmë atë që citati na nxit të bëjmë kur ato janë plotësisht të paqarta? A është e mundur përmes konsideratave krejtësisht të paqarta ku secili kupton cfar te doje, per te bërë aplikimin e atyre që na nxit

Duke përmbledhur dhe thjeshtuar pikëpamjet e ndryshme të paqarta dhe të paargumentuara për suksesin në jetë, duhet të kërkojmë dokumentacion të bazuar në fakte të thjeshta të dukshme dhe të vetëkuptueshme që janë gjithmonë të vlefshme. Në të njëjtën kohë duhet të kërkojmë procesin e zbatimit, pra mënyrën se si mund të zbatojmë rekomandimet dhe këshillat e ndryshme nëse duam që diçka thelbësore të ndodhë në jetën tonë.

Në linkun që vijon është prezantimi i gjashtë hapave që ata i kanë emërtuar “Gjashtë hapa për sukses në jetë”.
https://www.verywellmind.com/how-to-be-successful-in-life…

Ju lutem, kushdo që mendon se disa pika nga ky prezantim i gjashtë hapave, nga ata që i përcaktuan dhe i mbështesin, janë më të besueshme se sa u përmend më lart për secilin hap, le t’i nxjerrë në pah dhe le t’i dokumentojë bazuar në të thjeshta të dukshme dhe të vetëkuptueshme te dhëna që vlejnë gjithmonë sepse këto pika të “Gjashtë hapa për sukses në jetë” nga Kendra Cherry janë më të besueshme.

About Post Author