Hapësira memece-Vladimir Bizhga


Hapësira memece

Dashuria

dhe zhgënjimi,

Pylli i zi

I pa krehur,

Si nate

e mbyllur,

..ne akorde pianoje

Dhe psallme

prifti..

si sëpata

mbi kokën

e te dënuarit,

me vdekje.

Te kërkova..

Ne mesnate..

Ti ishe

Ngatërruar,

me bocat

e gazetave,

ne lajme

pa kuptim..

me ndjesinë

time,

me seksin tënd.

Gishtat

ngatërrohen

ne flokët

e natës,

si ushtaret

ne llogoret

e fronteve,

ne harbimin

e kohës

ku vdekja

dhe jeta

kërcejnë

si te marra..

E ikura

qe c, bere.

ne erërat e asgjësë.

Harbohen

Klounët e vdekjes

Mbi hapësirën

memece

te shqiperis,

si ne grafikat

e Gojes

egërsisht

pafundësisht.

Ne alarmin

e gjumit

Portretet

c, behën,

Kasolle

te braktisura,

Si anije

te mbytura,

Nga kohet

e harruara,

Me the ik…

Dhe shiu Binte

Si muzikë,

e vjetër

Te tilla dite ,

Qe rrëshqasin,

Si servilat

E zyrave

Te krimbura

Me dëngla ,

Demokracie..

Ku dermitet.

Opozita,

Dhe populli

Trhanan,

Për dimër

E ka bere,

Ky vende

Ne stilin

e fasuleve,

ngre ,

mitin e qepëve,

teksa te gjithë

me flamur

marshoni

dhe vërshoni

s, dihet për ku,

dhe se ku…

i lashë

te gjitha

komisarin

borgjez

dhe beun

punëtor,

te gjithë

bëjnë seks.

Me grilat ulur,

Mbi gjinj ,

Prostitutash

Akordoin

Referendume

Plane

Projekte

Kombëtare.

Dhe pijne

Si romuli

Demokracinë..

Baballarë

te mire,

misionar.

Madhështor,

Te pordhve.

Portokollare.

Ik , ,

me tha

Esenini,

Akoma atje…

Kur ne palce

te atij dimri

qielli

tere arna

qe me re

dhe ti

me kërkoje

dhe unë

ty te kërkoja.

Karuseli

i ndryshkur

i orëve

kish ndaluar.

Para seksit,

Pasionet,

Enderrat,

Ceberi,

Zeusi,

Shefat

E personelit.

Fillon

para seksit

Ti se di….

Duket…

kështu seksi

çdo sekondë.

Troket

si sahati

I harruar

i kullës

Ku laraskat

bëjnë simfoni.

Ne madhështinë

e ëndrrës.

dashurisë

dhe pasionit.

Ku veç emrin

tënd përmendja,

ne shkreptim

te rrufës,

ne fërkimin

e gjoksit tënd

siç qemë

te shtrire,

si kostilacjon

yjesh

asgjë

nuk mendonim.

As venitjen

e kohës.

Gjethet

dhe yjet

qe binin,

mbi këtë.

Qytet

Te ndyre.

ne torta

zhgërryer

dhe fjalime

me desh

dhe kërcënime

dhe raki.

Te ikim ,

me the ti..

si Ikori

te fluturonim,

mbi detin

e asgjësë,

ne asgjë…

Gishtat

ngatërrohen

ne floket

e natës,

si ushtaret

ne llogoret

e fronteve

ne harbimin

e kohës,

ku vdekja

dhe jeta

kërcejnë

si te marra.

mbi detin

e asgjësë

ne asgjë…

LAD BIZHGA@