Hapi i dashurisë-Lida Abazi


Gjithmon eci me

hapin e dashurise!

Se ajo me frymezon!

Me gezon!

Me cliron!

Me rehaton!

Me jepe perqafimet,puthjet e saje!

Te embla si mjalta!

Ajo me afrone!

Me gufone!

Ne prizem te miresise,

se pa djell

nuk celin lulet!

Dhe pa dashuri

nuk ka lumturi!

Ajo eshte nje frute

e nje pasioni te madhe!

Eshte nje pasterti

e bukur kristal!

Sepse ecen ne rrugen

e drejtesise

dhe del ne ngjyren

e dashurise!

Se pa dashuri nuk ka kufi!

Nga ,ku,

s’gjendet kjo dashuri e sinqerte!

E kerkon gjithe jeten

ate duke ecur

ne nje rruge te pastert

e te sinqerte!!

PE