Harlisur rrënjë e keqe-Valbona Kolaveri


Rrënjë të pangjashme

Trungut tim

Harbojnë

Të më ngatërrohen

Zbërthimeve pa emër,

Eshtnash,

Venash

Të harlisen cungut,

Plisave,

Pa shkas

Gjakun.

T’na përziejnë,

N’turbullira dherash

Që su përkasim

N’përkime.

Të njëanshme

Që sfilisin shpirt

Që huazojnë atdhe

E përgjakin bijtë

Po ne

Rendim etërve tanë

Ku shqipet

Krenohen shkrepash

Rrënjësh,

Tokave të bekume

Qumështit,

Rozafat,

Dhe mbarë në të gjithë kalatë

E trojet arbënore

Atje

Ku lutemi prore

Adhurimesh

Për bijtë heronj.

Rrënjë

Që do të mbesin

Pa u shujt ndër votra.

Brezash