Helmi i gjarpërit-Florentina Skendaj


Florentina Skendaj

Helmi i gjarpèrit

Helmi i gjarperit,s’ka eren e karafilit

dhe vete ai ,nuk lind nga dallèndyshe !

~

Njè jetè

NJè jetè tè tèrè ,

durova tè hithtat e tua.

Pèrcèllimèn e tyre ,

e shpèlaja nè krua .

Çfarè pèr ty ,

nuk bèra,. . . ,

nuk bèj..!?

. . . . .

KURRÈ,

po kurrè ,

qoftè dhe me tallje,

nuk mè the :

-Tè dua !

Djegèsinè,

pèrcèllimèn

dhe se lèkurè argasurè,

i ndjeja . . .

Po vazhdoja t’i shèroja,

nè krua !

. .

Ndihmova ,

ndihmova ,. .

Nè fije tè perit,

çova fatin tim !

KURRÈ,

po kurrè ,

nuk dègjova dhe si shtirur :

-Tè dua,

o njeri i vetmohuar !

~

E drejta e autores e rezervuarè!