Heronjtë e kombit-Jashar H Selmanaj


1.

Për trojet e shqipes ngelin

E janë yje të kombit shqiptar

Ah, trimat më Komandant telin

Kolosat ishin tmerr për gjakatar.

2.

Ah, tradhetis edhe sot i vjen era

E cila kundermon nga mbeturinat

Turpi ju mbuloftë spiuna pa vlera

Tadhetaret e çelbur, sikur stervinat.

3.

Ah. Komandant teli e Abaz Beqiri

Më Arben Bajramin e Adem Hasanin

Pajtim Roci e Ndriçm Koxhaj djegën, si qiri

Jevgjit Maqedon u përballen më Luanin.

4.

Ah, janë tunden themelet e Kullavë

Si në legjenda luftuan legjendaret

Bishat maqedone e klysht e Kudravë

Në pa besi i vrasin spiunat e barbaret.

5.

Heroj e kombit, shqiptaret i tradhetuan

Ah,mbi shqipe bëhët gjenocid dhe krim

Trimat për trojet tona ata vëllëzër luftuan

Gjaku i heronjëvë për ne është kushtrim.

6.

Ah, të marrim hak për vëllëzër o burra

E ti bashkojmë trojet e stergjyshëvë tanë

Le të shkonë gjaku, sikur uji nëpër gurra

Ngritnë zërin për bashkim Prishtin e Tiranë.