Heshtja thonë…Besnik Memelli


Heshtja thonë, është më e mirë,

Por harrojnë, se shpesh të vret,

Është një peng, që s’të lë të lirë,

Thellë në shpirtit, ç’do çast bërtet.

Heshtja thonë, është më e mirë,

Në fushëbetejë ajo zbut klimën,

Për momentin, shuan dhe zjarrë,

Por pengu saj, të ha gjithë jetën.

Mbi këtë heshtje, kundërshtari,

Ushqen guximin dhe terren fiton,

Fillon e pëllet, rrugëve si gomari,

Dhe presionin, më shum e shton.

Heshtja thonë, është më e mirë,

Por shpesh, nuk duhet heshtur,

Se kjo botë, mbarsur me c’mirë,

Fundin e saj, është duke pritur…

About Post Author