Hieroglifet e lashta egjiptiane 5000-vjeçare të gjetura në Australi: A është e gabuar historia?


 
1.
A jeni i sigurt se historia është e drejtë? Historia e botës antike a është ajo që themi apo është tjetër? Bota është vërtetuar se është një vend shumë më i huaj nga sa mund ta imagjinonim. Zbulimet e fundit kanë vënë në pikëpyetje gjithçka që dimë për të kaluarën, madje kanë filluar të hedhin dyshime mbi origjinën e vetë njerëzimit.
Hieroglifet egjiptiane të gjetura në Australi janë një nga zbulimet më të famshme arkeologjike në botë. Zbulimi i hieroglifeve ngre mundësinë që egjiptianët të ishin në Australi 5000 vjet më parë. Nëse po, ata do të duhej të kishin arritur në kontinent përmes Oqeanit të gjerë Indian, një udhëtim shumë përtej zotërimit të njerëzimit në atë kohë.
A eksploruan dhe u vendosën në Australi egjiptianët e lashtë mijëra vjet përpara Kapiten Kuk? Nëse po, pse nuk ka të dhëna për këtë? Këto janë pyetjet hutuese të ngritura nga një grup gdhendjesh hieroglife pothuajse të padukshme, por domethënëse, të gjetura në shpellat e largëta në Australinë lindore.
2.

Hierglifet e çuditshme egjiptiane 5000-vjeçare u zbuluan në Parkun Kombëtar Ujor Brisbane, afër Gosford në rajonin e Bregut Qendror të Uellsit të Ri Jugor, në Australinë lindore. Ky zbulim i pabesueshëm shkatërron historinë tonë të njohur. Ose tektonika e pllakave ka ndryshuar në mënyrë kaq dramatike në 5000 vitet e fundit, ose njohuritë tona për egjiptianët e lashtë mungojnë shumë. Në çdo rast, duket se historia ka treguar historinë e gabuar.Ajo që është më shqetësuese është se ky nuk është zbulimi i parë që ka hedhur poshtë të dhënat aktuale historike dhe vetë të dhënat duket se kanë nevojë të dëshpëruar për një rinovim.

Të dhënat aktuale historike tregojnë se egjiptianët nuk kishin aftësinë për të bërë udhëtime oqeanike transkontinentale. Këto hieroglife egjiptiane 5000-vjeçare të zbuluara në Australi mund të vërtetojnë se para Kristofor Kolombit ose Zheng He, egjiptianët udhëtonin nëpër botë. Si rezultat, shumë njerëz mund të habiten kur mësojnë se egjiptianët e lashtë kishin kontakte me qytetërimet e lashta amerikane.
3.
Zbulimi u bë në vitin 1992, ndërsa një shkencëtar gjerman po kryente teste mbi disa mumie shumë të vjetra egjiptiane. Rezultatet e testit zbuluan gjurmë të hashashit, duhanit dhe kokainës në flokët, lëkurën dhe kockat e mumive. Kjo mund të nënkuptojë se egjiptianët e lashtë dinin për përdorimet e këtyre bimëve shumë më parë se kushdo tjetër.Vetëm në kontinentin që është Amerika moderne u rrit duhani dhe kokaina. Pyetja është, si arriti ndonjë nga këto bimë në Egjipt kaq shumë kohë përpara se evropianët të zbulonin Amerikën?Këto zbulime janë novatore sepse tregojnë qartë se egjiptianët e lashtë ishin të aftë të udhëtonin transoqeanik. Kjo jo vetëm që nënkupton që historia jonë ekzistuese e regjistruar mund të jetë e pasaktë, por gjithashtu se shoqëri të tjera të lashta mund të kenë arritur potencialin për udhëtime detare në distanca të gjata, ose ndoshta të kenë krijuar lloje të tjera teknologjie ose kapacitete për të cilat ne nuk jemi të vetëdijshëm në librat historikë.
4.
Pas analizave dhe testeve të ndryshme, shumë akademikë dhe studiues të pavarur kanë arritur në përfundimin se hieroglifët e lashtë të Gosfordit janë të vërteta. Në fakt, glifet përdorin gjithashtu një lloj fjalie dhe ndërtim gramatikor të lashtë egjiptian të sapo gjetur, gjë që tregon se gjuha mund të zhvillohet më vonë në këtë rajon të vetëm.
Glyphs mund të gjenden brenda kompleksit Kariong të Parkut Kombëtar Ujor Brisbane. Këto mbishkrime hieroglife kanë potencialin të thyejnë historinë e njohur më parë dhe të ndryshojnë mijëra të dhëna historike.
Nga ana tjetër, Glyphs Gosford janë hedhur poshtë si një mashtrim nga studiuesit kryesorë. Në realitet, Glyphs Gosford u gjetën në fillim të viteve 1900, dhe rreth 250 gdhendje guri kanë qenë një pjesë e rëndësishme e kulturës dhe legjendave lokale për gati disa shekuj. Kush mund ta kishte lindur këtë lloj mashtrimi, edhe atë qindra vjet më parë? Dhe për çfarë qëllimi?