Hija ime-Fatmir R Gjata


Hija ime

Më rri pas dere hijë e grinjtë,

por s’mundet të trokas

Vetëm kur dielli zë ngroh gjinjtë,

fillon më ndjek nga pas.

E shpesh mërzishëm e shikoj,

kur zgjatet pambarim

Tej horizontesh ku do shkoj,

me dert e ngadhënjim.

I flas dhe grindem ndonjëherë,

nga ti nuk kam më frikë

Ndërkohë ca tinguj sjell një erë,

një fllad më sjell muzikë.

Shkurtohet, zgjatet hijë memece,

mer forma për çudi

Nuk flet por është kaq grindavece,

sikur të jetë njeri.

Tashmë po plakemi bashkë të dy,

dhe unë dhe hija ime

Bën të më shohë por nuk ka sy,

veç kridhet në mendime.