Hipoteza:A ka Toka binjaken e saj?Përgjigja erdhi në korrik.Po.


1.

Toka ka një binjak – kopjen e saj të saktë, e vendosur jo diku në thellësi të hapësirës, ​​por në sistemin tonë diellor. Që nga fundi i viteve ’90 të shekullit të kaluar, shumë astrofizikanë e kanë siguruar këtë.Kopja e tokës u quajt “Anti-Tokë” ose “Toka Binjake” dhe në përgjigje të pyetjes “Pse toka binjake nuk është e dukshme?” është sepse ndan të njëjtën orbitë me Tokën, lëviz me të njëjtën shpejtësi, por ndodhet në anën tjetër të Diellit – drejtpërdrejt përballë planetit tonë. Prandaj, nuk është e dukshme – vetëm sepse Dielli e fsheh atë.
2.

Për gati tridhjetë vjet, një hipotezë e guximshme, nëse jo e çmendur është bërë e njohur në të gjithë botën, ka fituar miliona mbështetës dhe u konfirmua në parim vetëm 2 muaj me parë. Provat vizuale u morën nga astronomët e një ekipi të madh ndërkombëtar që punonte në Observatorin Jugor Evropian në Kili (Observatori Jugor Evropian – ESO). Kjo është ajo që observatori  bën të ditur  Observatori në deklaratën e tij për shtyp:
“Teorikisht, dy planetë me të njëjtën masë mund të jenë në të njëjtën orbitë rreth yllit të tyre”, thotë Olga Balsalobre-Ruza, një astrofizikane në Qendrën për Astrobiologjinë në Spanjë. “Por askush nuk e ka parë ende. Ne jemi të parët.”
3.

Dy planetë në të njëjtën orbitë në sistemin yjor PDS-70. Planeti i dytë është i rrethuar nga një vijë me pika.Shkencëtarët kanë marrë një imazh të sistemit yjor PDS-70, i vendosur 370 vjet dritë nga ne. Më parë, dy planetë u zbuluan këtu – PDS-70b dhe PDS-70c. Dhe tani arritëm të dallojmë të tretin – i vendosur në të njëjtën orbitë me PDS-70b.
Planetët janë të rinj, ndoshta në proces formimi, por ata janë aty, jo hipotetikisht, por realisht. Ata orbitojnë me afërsisht të njëjtën shpejtësi, megjithëse jo në anët e kundërta të yllit të tyre.
Për më tepër, binjaku i zbuluar – anti PDS-70b – ndodhet në një nga pikat Lagrange të sistemit të tij, në pikën L5 – ku ndërveprimi gravitacional midis planetit dhe antiplanetit është minimal.
Anti-toka mund të vendoset gjithashtu në pikën L5 të sistemit Tokë-Diell, por dikur ajo zinte pikën L3 – në anën tjetër të Diellit.
Për referencë: ekzistojnë pesë pika Lagranzh në sistemin Tokë-Diell, të emërtuara sipas matematikanit që llogariti koordinatat e tyre. Në këto pika, forcat e tërheqjes së dritës dhe planetit tonë balancojnë njëra-tjetrën.

4.
Vëzhgimet tregojnë se të dy planetët shkojnë mjaft mirë në të njëjtën orbitë dhe teoria konvergoi me praktikën dhe hipoteza për tokën binjake u konfirmua indirekt. 
Nga rruga, analogët e Diellit, Tokës dhe Anti-Tokës ekzistojnë edhe më afër se PDS-70 – megjithatë, në një shkallë shumë të reduktuar. Ky është sistemi i Saturnit. Nëse e imagjinojmë gjigantin e gazit si diell, dhe satelitët e mëdhenj si planetë, atëherë rezulton se dy prej tyre janë në të njëjtën orbitë në anët e kundërta të Saturnit – Epimeteu dhe Janusi.Paneli në Egjiptin e lashtë me Tokën dhe Anti-Tokën.
Disa herë toka binjake dukej se ishte parë edhe kur ajo shikonte nga pas Diellit. Besohet se ajo është një trup i panjohur qiellor afër Venusit, i cili u përmend në shkrimet e tyre nga astronomët evropianë të së kaluarës – Giovanni Cassini, James Short, Johann Mayer, Joseph Louis Lagrange.
Duket se ekzistenca e Planetit – njëlloj si Toka – ishte e njohur për egjiptianët e lashtë nga diku. Paneli në varrin e Ramesses VI në Luginën e Mbretërve përshkruan Diellin (në formën e Zotit Diell) dhe dy planetë identikë në të dy anët e tij.