Hiqmet Mehmetaj-Poetit Ali Asllani


SERISH PER TY

Me solle,o mik ,
Nje sqep dallendyshe
Nje zog mbi qerpik ,
Nje shqiponje gjyshe .

Me solle nje vetull
Me cepin e thyer ,
Vajzen flokederdhur,
Me henen e lyer .

Me solle rakine
Te vjeter prej rrushi ,
Kengen dhe dolline ,
Kupëzat prej bushi .

Me kujton dhe labin
Me gunën e dhirtë ,
Që shkon e merr vrapin
Për një ftuj ‘të mirë .

A
S’kam si t’i harroj
Vajzat “guguftu”,
Nëpërmend e shkoj
Edhe zonjën Lu…

Sa për “Hanko Hallën”
Në qoshen e odës,
Pa frik’ e them fjalën :
“Në çdo kohë e modës”