Hiqmet Mehmetaj:Poetëve të brengës


Zhytuni, poetë, në brengën lotmbytur,

Lartësojeni më tej Lavdinë tuaj!

Paçka se për jetën e trishtë, të hidhur

Unë s’ marr lavde, por mbetem i huaj.

E ç’ t’ i bëj muzës sime ” të prapë “,

Që befas m’u shfaq e pastër, e dëlirë,

Më tha: ” Brengën dashurore mos e flak,

këngën vazhdoje me të ëmblën lirë !”

Shpesh muza me kurajë më thotë,

Nuk do të mbulohem me mykun harrim

Dhe në vargjet s’ i mbyta me tjetër lot,

Do të joshem nga ju me të ëmblin vështrim.

Do të shkruani për mua, o miqtë e mi,

Do të m’i qani vargjet me tuajin lot ,

Paçka se po vdes nëpër gushë e gjinj

Dhe hënën s’arrita ta puthja dot !…

Hiqmet Mehmetaj:Poetëve të brengës

Zhytuni, poetë, në brengën lotmbytur,

Lartësojeni më tej Lavdinë tuaj!

Paçka se për jetën e trishtë, të hidhur

Unë s’ marr lavde, por mbetem i huaj.

E ç’ t’ i bëj muzës sime ” të prapë “,

Që befas m’u shfaq e pastër, e dëlirë,

Më tha: ” Brengën dashurore mos e flak,

këngën vazhdoje me të ëmblën lirë !”

Shpesh muza me kurajë më thotë,

Nuk do të mbulohem me mykun harrim

Dhe në vargjet s’ i mbyta me tjetër lot,

Do të joshem nga ju me të ëmblin vështrim.

Do të shkruani për mua, o miqtë e mi,

Do të m’i qani vargjet me tuajin lot ,

Paçka se po vdes nëpër gushë e gjinj

Dhe hënën s’arrita ta puthja dot !…