Hiqmet Mehmetaj:Vala


Vala

Nën diellin e korrikut pērvëlues

Mbi zallishten e lumit jam nderur,

Nēn zgjim vitesh, nën tinguj shushurues

Fëmijērinë time gjej të fshehur !

Zallin dhe valën i sodis me ëndje,

Bisedën nis si me qënie të gjalla,

Lundra e kujtimit bart nëpër mendje

Kohën rinore, reliket e rralla.

Rrëmbehet mendimi dhe shkon diku larg,

Si vala e lumit kërcen e këndon,

Sa mua poetit më shkrepet një varg

Për të artën kohë që vala më zgjon…

Rrëmbemë, o valë, o muza ime,

Ma vish brengën me mantelin kujtime !

H. Mehmetaj

About Post Author