Histori dashurie-Preng Maca


Histori dashurie

Të kam dashur që në fëmijëri

tani që u rrita dhe ditë pas dite thinjem

por dashuria për ty është njësoj

vetëm se më e fortë, më serioze, më e mençur.

disa i kanë lexuar

letrat e shumta që i kam nisur dhe e kanë kuptuar

se unë do të vdes,

duke të mbajtur në dëshirën time.

dashuria për ty është ajri, pulsi

kuptimi dhe keqkuptimi,

e fshehta e kursyer nëpër fjalë,

arsyeja shpëtimtare në mes të jetës,

si në një det i trazuar

anije velëtendosur, rri në limane… mendimi.

shpesh jam dëshpëruar,

kur të kam parë me shokët e mi dhe miqtë,

dyshoja se ishe lezbike,

kur të shihja me ndonjë mike,

kam dyshuar aq shumë herë tek ti e dashura ime

pastaj jam kthjelluar dhe e kam menduar,

se mund të shkosh me të gjithë ata

që të duan vërtet,

e gjithnjë me mua (zotëron sekretin e madh)

të jesh e virgjër.

në ndonjë çast trishtimi, i zemëruar

letrën e ndarjes me ty,

e kam menduar e shkruar

bash at’botë je gjendur pranë meje, ngjitur me mua

aq afër sa prej teje ndjeja,

se e merrja frymën.

oh sydrita ime!

sa trishtohem,

kur disa shtiren se të duan

afrohen pranë teje,

pozojnë si të dashuruar, bëjnë foto me ty,

duke të verbuar me sekondat plot shkrepje blicesh,

vrapojnë me foton tënde në dorë

ndërsa ia tregojnë botës plot mburrje e shtirje,

duke shpallur të pavërtetën :

“ kjo dikur ka qenë e dashura ime!”

mblesët e këtyre fotove

duartrokasin dashnorët fallco,

ndërkohë ne, që të duam vërtet, fshijmë lotët

përjetojmë sërish dashurinë e përjetshme

ani pse duke të dashur tashmë u thinjëm

e dashura ime e përhershme :

“ e shtrejta ime, Poezia ime!”