Hulumtuesit sugjerojnë se “mamaja’ e huaj” mund të na vëzhgojë me sonda


A jemi duke u vizituar nga sonda jashtëtokësore?

Avi Loeb dhe Sean M. Kirkpatrick diskutojnë mundësinë e një skenari të tillë në punimin e tyre të fundit mbi temën e UFO-ve.E titulluar ‘Kufizimet fizike mbi fenomenet ajrore të paidentifikuara’, punimi, i cili është ende në shqyrtim nga kolegët, shqyrton lëvizjet dhe aftësitë e supozuara të objekteve të pashpjegueshme të parë nga pilotët e marinës amerikane në brigjet e Shteteve të Bashkuara.

Autorët e tij sigurisht nuk janë të panjohur për UFO-t; Loeb është një astrofizikan i cili ka qenë shumë i përfshirë në kërkimin e shenjave të inteligjencës jashtëtokësore ndërsa Dr Kirkpatrick është drejtori i Zyrës së Rezolucionit të Anomalive në Gjithë Domenet e Pentagonit (AARO).

Në një artikull të mëparshëm në lidhje me gazetën e tyre, ne raportuam se ata kishin arritur në përfundimin se aftësitë e supozuara të objekteve “shumë të manovrueshme” të vërejtura nga pilotët e marinës amerikane janë aq ekstreme saqë fërkimi i plotë i përfshirë duhet të kishte prodhuar një top zjarri të dukshëm si dhe një nënshkrim përkatës radio. që mund të kapeshin në radar.

Tani duket sikur dyshja po shqyrtonte idenë se një anije amë jashtëtokësore që kalon përmes sistemit tonë diellor mund të kishte lëshuar një numër sondash më të vogla të dizajnuara për të hyrë në atmosferën e Tokës dhe për të na studiuar pa dijeninë tonë.

Ndikimet e meteoritit ndëryjor më frymëzuan për të shqyrtuar mundësinë që një objekt artificial ndëryjor mund të jetë potencialisht një anije mëmë që lëshon shumë sonda të vogla gjatë kalimit të tij të ngushtë në Tokë, një konstrukt operacional jo shumë i ndryshëm nga misionet e NASA-s,” tha Loeb për Live Science .

“Këto ‘fara luleradhiqe’… mund të ndahen nga anija mëmë nga forca gravitacionale e Diellit ose nga një aftësi manovrimi.”

Në letër, Loeb dhe Kirkpatrick sugjerojnë se këto sonda mund të arrijnë në Tokë dhe të hyjnë në atmosferën tonë pa u zbuluar nga astronomët.

Është gjithashtu e mundur, duke pasur parasysh sasinë e kohës që do të duhej për të udhëtuar në distanca të mëdha nëpër hapësirë,