Humbje-Fatmir Pushi


FATMIR PUSHI

Çfar humbje e çuditshme,

Tërë jetën njërzit të ndarë ,

Çelësa të humbura, dyer të mbyllura,

Lumturia zhduket, mitingjet të zhurmojnë.

Në fund të fundit, pa besuar asgjë

Të gjithë jetuan në ëndrrat e tyre,

Kur e panë që mezi u sakatua,

E ngritën dëshpërimin shumë lartë.

Në agimin e rinis së mjegullt ,

Të gjithë ndjehemi të nxituar,

Në perëndimin e pleqërisë tonë ,

Kohën e sotme jemi duke mallkuar.

Sa lutje të gjata bënë njerëzimi,

Çfarë djaj me brirë janë këta,

Disa kujtojnë betejat e jetës,

Disa nuk dinë ku të harxhojnë parat.

Ky lloj arti gjanë një estrad,

Ku në skenat e errta të dalin djajët,

Ku të marin frymën dhe pin gjak,

Dhe eshtrat ti hedhin në një mol.

Shpresa shpresëdhënëse u turpërua,

Thyhen besimet e të mashtruarëve,

Dhe rrokullisen në kullarot fantazmë ,

Montivi jetës harrohet nga të gjithë.