I dashuruar me jetën-Vaso Papaj


Jam një njeri i dashuruar,

me jetën time simfoni,

prandaj gjithmon kam ëndërruar,

të mos mbaronte në kuvli.

Gjithmon e doja të vërtetën,

rrëmoja fjalët në thellësi,

kërkoja të gjejë më të mirën:

Shpirtin e ri.

S’e ndryshoj dot këtë rrugë të mundit,

e ndjej timen,

gjersa të kem dhe frymën e fundit.

E dua timen të vërtetën,

gjurmoj çdo fjalët në thellësi,

kërkoj të gjej më të mirën:

Atë, shpirtin e ri.

S’më duhet kurrë një shpirt i shuar.

Dua zemër që rreh shtruar

e bindem, kur më thotë:

”Mjafton të duash thjeshtësinë,

kështu,

do t’ia ushqeje shpirtit qetësinë.”

Jam një njeri i dashuruar me jetën.

Nuk ka qënë një aventurë,

prandaj do të doja,

që ajo të mos mbaronte kurrë.

E dua pranverën e re,

por dimrin s’e harrroj.

Kthehem shpesh e rrëmoj,

kam nevojë,

gjer në fund të mësoj…

Ndryshe, do të vijë një dimër tjetër

dhe vuajtjen do të ma shtojë.