I dua njerëzit-Bona Shehu


Ata që nuk u interesojnë

E veshura ime , më modë apo thjesht.

Ata të cilët qe nuk mundohen për te pare si ne filma.

I dua njerëzit me të cilët mund të flas e te hesht.

Ata te cilët mundohen vërtetë te me kenë mikeshe .

I dua ata njerëz duke marrë frymë në shiun e vjeshtës.

Qe flasin ëmbël e butësisht

Për hallet problemet dobësitë.

I dua njerëzit që nuk u intereson

shtëpia ime si është e mobiluar me çfarë, apo si.

Po se pari zgjatin dorën për të ndihmuar,

 për te dale ne jetë nga errësira.

Dhe ju e din mirë – të gjitha veprimet i dua nga zemra.

I dua njerëzit që nuk kanë interes dhe se gënjejnë.

Ata janë një përshëndetje e ngrohtë, jo pretencioze,

Ata gjithmonë kanë miq pa përfitime,

Ata ndoshta dëgjojnë me zemrën e të tjerëve,

Sytë si ujë kristal i kan shohin mirë gjithçka.

Ata jetojnë aq thjesht sa marrin frymë.

Dhe duan sa më gjatë të jetojnë në tokë,

I DUA NJERËZIT që janë drita në errësirë,