I huaji-Robert Mavro


Robert Mavro

Kush ishe dje e kush je më thuaj

As veten tënde nuk e njeh sot

Në vëndin tënd mbete një i huaj

vend të huaj s’behesh Zot!

Kudo derdhe një det me lot

Se jeta ishtë veç një mynxyrë

Mysafyrë jemi mbi këtë botë

Dhe në përjetësi mysafyrë!

Të gjithë si të keqët e të mirët

Brenda zemrës fshehin lotët

Aty ku ndajen pra,mysafyrët

Aty ndahen dhe dy botët!