I ligu të bënë të lig-Ylli Lalo


I ligu të bënë të lig.”

.

Sa herë “përballem” me të tillë,

përgjithesishtë arrogant dhe cinik “pathollogjik”,

dhe ndodh të më duhet të jem gjakftohtë,

të mos hyjë në fushën e tyre,

ndonse i provokuar,

sepse ata janë vetëm telendare në linearitet,

apo dogmaxhinj pa mendim

dhe kështu me një zhurrmim të pafund,

mbase edhe artikuluar sikur mbajnë kontinentet në duar,

të vërtiten pa meshirë për të të rrezuar për tokë

me një kënaqësi të shfrenuar cmëndurie psikike

që derdhet jargshëm si rrëke të holla lëngjrash Meduze

prej gojës së shparaveshur

dhe lyer me të bardhe

cep me cep.

E ndersa jam i detyruar bëjë gjakftohtin,

sepse e kam “frikë” terbimin tim,

ndjejë si mimika më ndërronë ngadalë.

Ul zërin,

qemtoje fjalët,

zgjedh mendimin e ftohtë që …!

O Zot çfarë energjie të rrezikshme mbanë brenda ai mendim,

tendos muskujt e fytyrës

dhe artikulojnë atë si një mësonjëtor i paqtë.

E ndjeje cinizmin tim në lëkurën e faqeve të tendosura

tërhequr cipa si postiqe bagetie.

E ndjejë,

po,

e ndjejë që në atë rast jam një cinik,

u bëra një cinik.

U transformova në çast në një cinik

për vetëmbrojtje ndaj një njeriu të lig

që me del perpara…..!

***

Asgjë personale.