I marrë ai…Edmira Xhaferi


I MARRË AI…

I marrë ai,

që në kristale shëmtie

Personalitet i jep formë…

I marrë ai,

që veten përplas gjithkund

dhe krenarinë tutje hedh…

I marrë ai…

që qelizat përkund në djep

dhe vetëm hesht…

Dhe me vetminë vë kurorë…

I marrë ai

Që mendimit i kthen fjalë

Dhe ….

Mosmirënjohjen ngazëllen

I marrë ai…

Me zinxhirin e kohës

mbuluar veten e gjen,

Dhe me copëza shkronjash absrakte

Godet …

Për të mos ekzistuar kurrë.

Sa i marrë ai…..