I pavdekshëm mbete në histori:Ukshin Hoti-Xhemile Aliu


Ku mbete or trim ku mbete pash at zot

I mungon tribunës,kombi ndihët boshë

Fjala juaj e art ,foli nga zemra seq doli

Kombit dhe gjithë çka,zjarr nga shpirti volli.

Nga tribuna fole ,pa t’u trembur kurr syri

Armikut të karpatëve,frika n’palcë i hyri

Të mbajti të mbyllur,burg dhe pas burgu

Kurr s’tu tremb syri ,qendrove i pamposhtur.

Kombi i bashkuar ,don ideal e sakrificë

Gjerë në fund luftove,pa pushkë,me penë

Kurr nuk u zmbrapse,por qendrove stoik

Në ballë betejashë,të ashpra,hyre n’histori.

Mbete i pavdekshëm,lartë në piedestal

Hostorija do të shkruhët ,mbi tendin ideal

Atëherë kur gjithë çka në kosovë ishtë sterr

Ti u ngritë porsi shkembi luftove për bashkimin.

Kombi i coptuar ,nuk mund të eci përpara

Por gjithmonë do mbetët,më kembët e çala

Ngrihuni vllezër ,ngrihuni,ngritë zërin lartë.

Për bashkim të kombit ,zemra kurr s’tu ndalë

Nuk e dijmë kur je ,por jeton gjithkund ndër ne

Në zemër shqiptari ,rron dhe ke berë folën.

Kur flitët për Ukshin Hotin,ngrihëmi në kembë

O njeri i idelit kombtar,o trim ,o tribun o shkëmb

Ke mbetur i gjallë ,dhe s’do vdesësh jo kurr

Gjerë sa të këtë,shqiptar,mbi këtë dhe ,trim o tribun.