IK TI MALLË – TI MALLËNGJIM


IK TI MALLË – TI MALLËNGJIM

Me flakë rufeje e llavë vullkani

Mos ma digjni shpirtin tim

Dhe zemrën mos ma përvëloni

E trupin mos ma dërmoni

Ik ti mallë – ti mallëngjim

Mos sjellni ëndërra kaherë ikur

Mos provoni ta ndezni zjarrin

Nga fortunë kohësh që moti fikur

Ik ti mallëngjim dhe ik ti erë

Lule pa ujë për t`i vaditur

Dhe pa rreze dielli për t`i ndritur

Mos më sjellni asnjëherë

Dhe pa dashuri për t`i ledhatuar

Dhe pa aromë për t`ju shijuar

Dhe pa shpresë për mos t`u vyshkur

Lule mos sjellni në këtë tokë copëtuar

Ik ti mallë – ti mallëngjim

Lermani mendimin qetësisht të lundëroj

Gjakun vluar oksigjeni t`a freskoj

Një diell i ri dhe një herë të agoj.

Zemratë shqiptare t`i bashkoj

Flamuri i arbërit të valoj

Engjuj parajse të sjellin shqim

Me aromë dashurie për kombin tim.

Ah more mallë – more mallëngjim

Me shpatë zjarri mos i këput rrugët

Nga gjyshërit kaherë filluar

Me eshtra zogjësh trasuar

Me lot nënash ujitur

Me zemra trimash qëndisur

Me zjarre shpirti kalitur

Me kurora nuseshë stolisur

Ah! ti mallë – ti mallëngjim

Pezull ç`po m`i mbani

Ndjenjat dhe shpirtin tim.

Ah! ti mallë – ti mallëngjim…

Bajrush Bunjaku

About Post Author