Ika po gjurmët mbas i lashë-Godo Mehmetaj


Ika po gjurmet mbas i lashe,

duke kerkuar nje jete me te mire,

kerkova gjithandej po mbeti deshire,

vrapova mbas jetes teje e te veshtire.

Ashtu si delja e ndare nga kopeja,

rrugeve te pa njohura s.dija nga veja,

kishja humbur triven nga erdha se gjeja,

keputur nga lodhja nje ze me thosh eja.

Ika me dhimbje per njerzit qe lashe,

mbetur si jetim te qaj e bertas

vrapova mbas fatit po se gjeta kurre,

me vite te tera gjekundi se pashe.

Me syte e perlotur me mendjen te mpire,

harrova dhe kenget s.mundem te kendoj,

ne gjume me flete Nena: po ku je o bir?

dhe rrugen nga u nisa vazhdoj ta kerkoj.