Ildije Xhemali:Bastuni dhe shpatulla


Ildije Xhemali

Bastuni dhe shpatulla

Në park ku qetësohem, rri

Shoh një gjysh me nip të tij

Dora dorën fort shtrënguar

Kujdes, dashuri lartësuar.

Ecin në një rrug’ të sheshtë

Ngjiten bashkë në t’ përpjet’

Gjyshi dorën tek bastuni

Dora tjetër rrënjë tek çuni.

Rritin nipin ditët, muajt

Mpakit gjyshin pa kuptuar

Dora e vogël tani e plotë

E gjyshit s’e mbërthen dot.

Por zgjidhja gjetur bukur

Mbi shpatull krahu mbështetur

Gjyshi ngjan si lis degartë

Nipi, filiz i plot’ e i lartë.

I shikoj, nuk zgjidh enigmën

Gjyshi nipit i jep ndihmën?!

Përvoja më vjen në ndihmë

“Nipi gjyshit i shton fuqinë.”

Përmbledhja për fëmi

“Pelerinë dashurie”

About Post Author