Ildije Xhemali:Kërkoni falje!


KËRKONI FALJE!

Paqen kam në shpirt

dhe pse mund të më quani

të marrë.

Nuk është demon

çfarë shpirtin ma trazon.

Kur shikoj foton e fëmijëve

të Jasharëve,

para se me u vrarë.

Një foto paqësore,

me buzëqeshje drite

me shikim drejt së nesërmes

plotë jetë dhe shpresë,

shpresë për një të ardhme

më të mirë,

që, dhe për shumë të tjerë

erdhi e përgjakur

por JO PËR ATA!

Ju padron

që dini

e vendosni drejtësi

më thoni

për këtë shpagim