Ildije Xhemali:Ndonjëherë…


NDONJËHERË. . .

Ndonjëherë. . .

e urrej veten time

se jam dëgjuese

më e mirë se ç’duhet

dhe pse e di

që asgjë nuk do mësoj.

Ndonjëherë . . .

e qortoj veten

se tjetrit

me pa të drejtë

rrugën ia lëshoj.

Ndonjëherë . .

e lëndoj veten

kur, vlerat nuk ia njoh,

e shpërfill, e injoroj,

të tjerët toleroj

me pa të drejtë

i nderoj.

Ndonjëherë. . .

e shtrëngoj fort grushtin

që ndonjëri e ka hak,

tërhiqem,

përmblidhem,

e lë në t’vetin batak.

Ndonjëherë. . .

por jo përherë,

se nga nerv e gjak

marr dhe unë flak.

Vehtes time i flas:

“Për ty këtu jam.”