Ildije Xhemali:Të më tresi toka ,ku më ka rënë koka


Ildije Xhemali

Të më tresi toka ,ku më ka rënë koka

Lëngoj

Dhe e vetme jam

T’ ju përgojoj?!

Kam bër’ një betim.

Shkel mbi qumështin tim.

T’ ju qortoj?!

Larg rrisni shpresën tuaj.

T’ ju kërkoj

Pranë t’ju kem ?!

Vetes s’ ia lejoj.

Dua të vdes

Ku kam timen djersë.

Dhimbjen

Kthyer në shpresë.

Ku kam dëgjuar

Të qarat e të qeshurat.

Ku kam përcjell’

Pran’ verat dhe vjeshtat.

Rrugicat kanë njohur

Hapin tim.

Krojet kanë flladitur

Ballin tim.

Toka pëshpëritur

“Ky ësht’ afshi im.”

Nuk jam qyqe

Të vajtoj.

Jam Nënë

Ju fal, ju kuptoj.

Le t’ më tresi toka

Ku ju rrita

Ku na ka rën’ koka.

Të moshuarëve që vendosin

ta mbyllin jetën në Shqipëri.

About Post Author