Insajderi kontakton neuroshkencëtarin dhe i thotë atij ‘UFO-t janë inteligjencë jo-njerëzore’


Tre Objektet Fluturuese të Paidentifikuara (UFO) të qëlluara nga ushtria amerikane në shkurt 2023 kanë mahnitur të gjithë botën dhe më e rëndësishmja, qeveria amerikane nuk ka asnjë ide se çfarë ishin ato. Presidenti Biden pranoi se nuk e kishte idenë se çfarë kishte zbuluar NORAD në hapësirën ajrore të Amerikës së Veriut. Për më tepër, nuk ka asnjë informacion nëse objektet kishin lidhje me programin e balonave të spiunazhit të Kinës.

Më pas, pyetja mbetet pa përgjigje: Çfarë janë UFO-t? A mund të jenë UFO-t pasardhësit tanë që udhëtojnë pas në kohë? Apo entitete që na vizitojnë nga planetë të tjerë? Nëse qeveria thotë se nuk e dinë se çfarë është kjo teknologji, atëherë shqyrtimi i mundësive të tjera bëhet një opsion i zbatueshëm. Ndoshta ka shpjegime të dhëna nga shkencëtarët dhe zyrtarët për natyrën e këtyre zanateve aliene. Le ta shikojmë atë.

Në vitin 2021, neuroshkencëtari i njohur dhe autori pjellor Sam Harris zbuloi në tre raste se qeveria amerikane arriti në përfundimin se “ne jemi në prani të teknologjisë aliene”. Ai pretendoi se një individ me lidhje me qeverinë amerikane i ishte afruar personalisht për të diskutuar idenë se UFO-t mund të përfaqësojnë një formë të inteligjencës jo-njerëzore. Ky kontakt e inkurajoi Harrisin të konsideronte se si mund të ndihmonte në përgatitjen e publikut për zbulimin e këtij informacioni për UFO-t.

Harris është autor i librave më të shitur Fundi i besimit, Letër një kombi të krishterë, Peizazhi moral, vullneti i lirë, gënjeshtra dhe zgjimi – së bashku me Islamin dhe e ardhmja e tolerancës: një dialog (me Maajid Nawaz) . Fundi i Besimit fitoi Çmimin PEN 2005 për Jofiction. Puna e tij është botuar në më shumë se 20 gjuhë dhe është diskutuar në The New York Times, Time, Scientific American, Nature, Rolling Stone dhe shumë revista të tjera.

Më 20 maj 2021, gjatë bisedës së tyre , Harris dhe Lex Fridman eksploruan tema të ndryshme që lidhen me ndërgjegjen njerëzore dhe natyrën e realitetit. Megjithatë, ata përfundimisht iu drejtuan temës së UFO-ve, të cilën Harris e prezantoi si një shembull se si shkenca mund të krijojë histori bindëse që kapin imagjinatën e publikut.

Harris shpjegoi se ndërsa kishte qenë gjithmonë skeptik për ekzistencën e jetës jashtëtokësore, ai u bë më i hapur ndaj mundësisë në vitet e fundit. Ai përmendi pranimin e Marinës së SHBA për fenomene të pashpjegueshme ajrore (UAP) si një faktor që ndryshoi mendimin e tij për këtë temë.

Sam Harris në një podcast me Lex Fridman, 20 maj 2021

Pavarësisht hapjes së tij të sapogjetur ndaj idesë së UFO-ve, Harris theksoi rëndësinë e qasjes së temës me një mentalitet kritik dhe skeptik. Ai paralajmëroi që të mos nxirrni përfundime të shpejta ose të besoni në teoritë e konspiracionit pa prova të forta.

“Çfarëdo që është e vërtetë në fund të fundit duhet të jetë magjepsëse, apo jo? Çfarë ka më tërheqëse se çdo gjë që është e vërtetë? Sepse… përsëri, ne thjesht po dalim nga errësira për sa i përket të kuptuarit tonë të asaj që dreqin po ndodh, dhe nuk mund të thuhet se çfarë gjërash drithëruese mund të jenë në fakt të vërteta.”

Harris përmendi një artikull të Washington Post dhe një artikull të New Yorker që të dy sugjerojnë se qeveria e SHBA mund të dijë më shumë për UFO-t sesa ka pranuar publikisht. Ai gjithashtu pohoi se kishte marrë kontakte private mbi këtë temë, ashtu si njerëzit e tjerë në rrethin e tij.

Sipas Harris, Zyra e Inteligjencës Detare dhe Pentagoni do të kishin informuar Kongresin se kanë prova të teknologjisë që nuk është me origjinë njerëzore, bazuar në imazhet e radarëve dhe të dhënat satelitore. Ai tha: “Nëse, në fakt, mendimet e konsideruara – pavarësisht nga sikleti që u shkakton – të qeverisë amerikane… dhe të gjitha shërbimeve përkatëse të inteligjencës janë se kjo nuk është një mashtrim, ka shumë të dhëna për të sugjeruar se është një mashtrim, ka shumë imazhe radari, ka shumë të dhëna satelitore, çfarëdo të dhënash që kanë në të vërtetë, ka shumë prej tyre.

Gjithçka që mund të themi tani është se diçka po ndodh dhe nuk ka mundësi të jetë kinezët apo rusët apo teknologjia e dikujt tjetër. Kjo duhet të tërheqë vëmendjen tonë kolektivisht në një shkallë që asgjë në jetën tonë nuk e ka bërë, dhe njeriu shqetësohet se jemi kaq të lodhur, konfuzë dhe të hutuar sa do të ketë shumë më pak mbulim sesa, e dini, kostumi cirk i Obamës bëri disa vite. më parë. Kush e di se si do t’i përgjigjemi?”

Gjatë episodit të titulluar “ A jemi vetëm në univers? ” i podcast-it Making Sense i lëshuar më 10 qershor 2021, Harris dhe Neil deGrasse Tyson u zhytën në diskutime mbi shkencën, astronominë dhe epistemologjinë për 90 minuta.

Harris diskutoi për UFO-t në podcast duke thënë: “U kontaktova nga dikush që më vuri në dukje në lidhje me gjithë këtë që po ndodhte, dhe ai pak a shumë më tha: ‘Dëgjo, kjo është … kur të bie kjo këpucë tjetër, ti’ do të jemi në pozicionin që duhet të pranojmë se të gjithë ekspertët janë në të njëjtën faqe, dhe ka vetëm këtë deklaratë të përgjithshme që ne jemi në prani të teknologjisë së huaj dhe nuk dimë se çfarë të bëjmë me të. Pra, përgatitni trurin tuaj për këtë dhe kuptoni se çfarë do të bëni.’”

Kjo ndoshta është e parakohshme për të folur për këtë, por unë kam pasur dikë që më ka kontaktuar dhe më ka siguruar që do të jem në një telefonatë në Zoom me, e dini, ish-krerë të CIA-s dhe Zyrës së Kërkimeve Detare. dhe njerëz, besnikëria e të cilëve është shumë e lehtë për t’u gjurmuar, dhe ata janë të shqetësuar për mesazhet rreth gjithë kësaj për publikun, dhe për zbutjen e panikut dhe teorive konspirative. Por… ajo që premtohet këtu është një zbulim që është sinqerisht, ose gjëja më alarmante ose më interesante në botë, në varësi të mënyrës se si e merrni, por nuk është një paraqitje e fakteve që do t’u japë ndonjë ngushëllim skeptikëve shkencorë. ,

.” Harris në podcast Absolutely Mental , botuar në maj 2021.

Gazetari David Bates theksoi se “Nëse jeni në qeverinë e SHBA-së dhe mendoni se ka ndonjë shans që fenomenet UAP me të cilat po merreni të jenë kineze ose ruse, nuk ka asnjë arsye që ju të thërrisni shkencëtarë që gëzojnë një audiencë të gjerë publike. dhe kërkoni ndihmë me ‘mesazhimin’”.

Përveç Harris, ka edhe shkencëtarë dhe ekspertë të tjerë në fusha të ndryshme, të cilët janë kontaktuar nga inteligjenca amerikane për t’i ndihmuar ata në studimin e fenomeneve UAP.

Nolan, Semivan dhe Davis shpjegojnë UFO-t

Më 21 gusht 2022, Dr. Gary Nolan pati një intervistë me Ross Coulthart në kanalin australian 7News, ku ai diskutoi rolin e tij në punën me qeverinë për analizimin dhe studimin e individëve që ndeshën UFO-t. Sipas Nolan, ekziston një grup njerëzish që janë përfshirë në rikuperimin e mbeturinave të UFO-ve për programet sekrete të qeverisë, dhe këta individë do të dilnin përpara për të zbuluar atë që dinë.

Edhe pse qeveria amerikane kohët e fundit e ka pranuar seriozitetin e UFO-ve, astrofizikanë si Dr. Eric Davis na kanë thënë prej vitesh se UFO-t janë “automjete jashtë botës që nuk bëhen në këtë tokë”. 

Në Konferencën e 29-të vjetore të SSE-së në 2010 në Boulder, Kolorado, SHBA, Dr. Davis iu përgjigj pyetjes së UFO-ve pasi ato i përkasin fizikës së mundshme për vrimat e krimbave të kalueshme, lëvizjet e deformimit dhe anti-gravitetit. Gjatë një sesioni pyetjesh dhe përgjigjesh, një pyetës pyeti nëse “… vetitë e UFO-ve kishin udhëhequr të menduarit dhe kërkimin e asaj nisme”. Dr. Davis u përgjigj: “Fshehurazi po dhe haptazi jo”.

Duke dhënë një arsye për fshehtësinë, ai deklaroi se “UFO-t nuk kanë kredibilitet me studiuesit kryesorë akademikë” dhe se “… politikëbërësit dhe vendimmarrësit përgjegjës për financimin dhe programin… nuk duan të dëgjojnë temën e UFO-ve . Pra, për ta bërë këtë zyrtarisht, [ne nuk sollëm UFO-t], por e konsideruam atë nën tryezë.”

Duke diskutuar çështjen e UFO-ve dhe disqeve të deformimit, Dr. Davis deklaroi: “Ne nuk kemi parë shfaqje që i përmbahen makinës së deformimit sepse… në thelb është vetëm midis yjeve dhe ne nuk shohim që UFO-t të shtrembërohen askund. Ne i shohim ata duke bërë kthesa nëntëdhjetë gradë dhe lëvizje të shpejta. Zhduken dhe rishfaqen. Kjo është ende e pacaktuar.”

Ai komentoi për çështjen e anti-gravitetit: “…Ne kemi anti-gravitet në Teorinë e Përgjithshme të Relativitetit të Ajnshtajnit… Ka aspekte të anti-gravitetit, vetitë e energjisë negative të vakumit, që do të krijonin një forcë refuzuese që lejon diçka të ngrihet në ajër lart. Dhe UFO-t e shfaqin këtë.”

Sipas artikullit të korrikut 2020 të NewYork Times nga Leslie Kean dhe Ralph Blumenthal, Dr. Davis pohoi se “ai i dha një informim të klasifikuar një agjencie të Departamentit të Mbrojtjes në muajin mars rreth rimarrjeve nga ‘automjetet jashtë botës që nuk janë bërë në këtë tokë’. ”

Sipas artikullit të Times të korrikut 2020, “automjetet jashtë botës” që Pentagoni gjeti mund të jenë përdorur nga qytetërimet aliene për të udhëtuar në Tokë. Ky është një pohim vërtet befasues që kërkon prova po aq të jashtëzakonshme. Megjithatë, raporti pranoi se “asnjë artefakte përplasjeje nuk është prodhuar publikisht për verifikim të pavarur” dhe pranoi se astrofizikanët pretendojnë se “edhe mungesa e një shpjegimi të besueshëm tokësor nuk e bën më të mundshëm një shpjegim jashtëtokësor”.

Përveç kësaj, Jim Semivan , një ish-oficer i CIA-s, bëri një koment befasues në të cilin tha: “Ka një realitet tjetër që na rrethon, të cilin thjesht nuk kemi aftësinë ta vëzhgojmë ose të lidhemi me të.” Ai pohoi se inteligjenca jo-njerëzore po jeton me njerëzit në Tokë. “Ka një entitet atje jashtë! Ka një lloj inteligjence jo-njerëzore që po jeton me ne në këtë planet të F**KING”, tha Semivan.

Viki Verma