Interesi-Xhemile Aliu


Xhemile Aliu

INTERESI

Gjithmonë ishte ky fenomen
Interesi gjithmonë në skenë
Por dikur zente dhe fjala vend
Kishte ndër moral dhe besë

Sot gjithë cka ka humbur vlerë
Njerëzimi lidhet vetëm n‘para
Kjo bela ka rrëmbyer terë botën
Dhe interesi po benë hatanë

Kot mundohësh n‘virtyte t,larta
Do të behësh vetëm qesharak
Vështirë të gjeshë miqësi të arta
Vetëm paraja lidhët më gjithë çka

Të rrosh me ndër dhe moral t‘lartë
Duhët duriminë ta kesh si mushkë
Dhe pse nuk t‘vlersojnë,kokën mbaj lartë
Por kurr mos u nënshtro,nivelit të ulët

Jemi njerëz dhe ta vlersojmë njerzorën
Se fodullive do të u vije gjithsesi fundi
Të rroshë me nder është virtyt,mbi virtyt
Njeriu i ndershëm, bukur do ta ketë fundin

20-04-2023
Gjermani 

About Post Author