Irena:Fatmir Pushi


FATMIR PUSHI

Jamë i tmerruar nga robëria e artë,

Nga flokët e tua, bakrri gjarpëror,

Jamë dashuruar me emrin tëndë Irena,

Dhe në gjurmët e lotëve të tu.

Jamë i dashuruar me trupin tëndë,

Që mban gjakun tëndë të kuq,

Me fytyrën tënde gri……….

Sa më pëlqen kënga jote Irena.

Vetullat me krahë !……

Dhe pranvera refleks në fytyrë,

Sa e vështirë është …………

Të duash në këtë botë të mirësjellt,

Dhe sa të dhëmb, të duash pa fundë.

Të zbehesh…..dhe të duash,

Mos u largo ! ………..refuzo,

Dhe mos buzëqesh në pikëllim,

Po të hedhë zemrën time nga skena

Ja ku e ke princeshë Irena.

About Post Author