Isa Muça:Miqesi e pamenduar


miqesi e pamenduar

(fabule)

Miu e bretkosa u takuan ne nje bodrum,

Shoqerine e tyre e forcuan shume.

Nje dite,kur njeri-tjetrin po perqafonin,

Bretkosa i propozoi miut per miratim:

-l lidhim kembet, ti dhe une?!

Keshtu do mbarojme cdo pune toke,

Behemi edhe miqe per koke!

-Le t’i lidhim sa me pare -Miratoi miu truthare.

%

Ndersa luanin te gezuar,

Bretkosa u hodh ne rezervuar,

Pa u menduar,se po terhiqte miun e hutuar…

About Post Author