Isaak Sousis-Sy pa logjikë( ματια διχωσ λογικη)Isaak Sousis


ISAAK SOUSIS

SY PA LOGJIKË( ΜΑΤΙΑ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ)

Sytë e tu, një korridor i vjetër shumë

Lotët e mbytur cifla muresh kanë gërmuar

Një qiraxhi fare i shurdhët, i pazhurmë

Në vend parullash, vargje kishte vizatuar.

Në brendësi, ka disa shkallë që të çojnë

Në një bodrum, mbushur me lodra rrangullinë

Çdo gjë që njerëzit përtojnë dhe harrojnë

Pas përdorimit, ma ngarkojnë përmbi shpinë.

Më thua mos t’i dua sytë e tu

Syve të mia t’u besoj vetëm, pa reshtje,

Por ngado gjendem, sytë e tu, ngado që humb

I kam kudo; i kam pas,përpara, brenda meje.

Bebeve brenda ndezur flakërrin një zjarr

Që të papunët ngroh e çdo të pastrehuar

Mirësi tyre shtrihet si një njollë vaj

Shtrihet që të zbusë një nevojë të ngurtësuar.

Nuk ekziston logjikë brenda atyre sysh

Veç dashuri ndjej sa më thellë shoh drejt tyre

Zjarrin i venë çdo burgu të historisë

Për të më gjetur mes përrallash, midis yjesh.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/588i.s.α.

Sytë e tu, një korridor i vjetër shumë

Lotët e mbytur cifla muresh kanë gërmuar

Një qiraxhi fare i shurdhët, i pazhurmë

Në vend parullash, vargje kishte vizatuar.

Në brendësi, ka disa shkallë që të çojnë

Në një bodrum, mbushur me lodra rrangullinë

Çdo gjë që njerëzit përtojnë dhe harrojnë

Pas përdorimit, ma ngarkojnë përmbi shpinë.

Më thua mos t’i dua sytë e tu

Syve të mia t’u besoj vetëm, pa reshtje,

Por ngado gjendem, sytë e tu, ngado që humb

I kam kudo; i kam pas,përpara, brenda meje.

Bebeve brenda ndezur flakërrin një zjarr

Që të papunët ngroh e çdo të pastrehuar

Mirësi tyre shtrihet si një njollë vaj

Shtrihet që të zbusë një nevojë të ngurtësuar.

Nuk ekziston logjikë brenda atyre sysh

Veç dashuri ndjej sa më thellë shoh drejt tyre

Zjarrin i venë çdo burgu të historisë

Për të më gjetur mes përrallash, midis yjesh.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/588i.s.α.