Ish-astronauti i Apollo-s :Alienët kanë krijuar njerëz, dëshmi në tekstet sumeriane


Viki Verma

Për dekada të tëra, shumë autorë dhe studiues janë frymëzuar nga ideja se raca njerëzore u krijua nga të huajt e lashtë. Dhe ndërsa shkenca e zakonshme beson se kjo është thjesht qesharake, prova të panumërta janë gjetur në të gjithë globin që mbështesin teorinë e lashtë të alienëve. Ndoshta lidhja më e rëndësishme midis ngritjes së qytetërimit dhe qenieve të huaja mund të gjendet në histori, e shkruar në dorëshkrime të lashta dhe pllaka balte që kanë mbijetuar për mijëra vjet.

Për shembull, Lista e Lashtë e Mbretit Sumerian , e cila përshkruan mbretërit, të cilët sunduan mbi Tokën për një total prej 241.200 vjetësh që nga mbretërimi fillestar, kishin “zbritur nga qielli”. Pllaka balte e këtij teksti unik është 4000-vjeçare dhe u gjet nga studiuesi gjermano-amerikan Hermann Hilprecht në fillim të shekullit të 20-të. Hilprecht gjeti të paktën 18 pllaka të tilla kuneiforme (rreth 2017-1794 pes). Ata nuk ishin identikë, por ndanë informacionin që besohet të jetë marrë nga një burim i vetëm i historisë sumeriane. Ka më shumë se një duzinë kopjesh të Listës së Mbretit Sumerian të gjetura në Babiloni, Suzë dhe Asiri, si dhe në Bibliotekën Mbretërore të Ninevisë nga shekulli i VII para Krishtit.

Lista e Mbretit Sumerian.Lista e Mbretit të Lashtë Sumerian.

Fatkeqësisht, studiuesit e zakonshëm refuzuan të besonin se gjithçka e shkruar në listën e Mbretit Sumerian është e vërtetë, duke thënë se lista është një përzierje e rrëfimeve parahistorike dhe mitologjike që flasin për perënditë që sunduan mbi tokën duke shijuar mbretërime tepër të gjata.

Nëse shikojmë kulturat e tjera të lashta si Mesoamerikane, do të zbulojmë se si libri i shenjtë i Majave të lashtë, Popol Vuh përshkruan qeniet që krijuan njerëzimin.

Sipas Living Maya Time, “Popol Vuh, që do të thotë ‘Libri i Komunitetit’, rrëfen tregimin e krijimit të Majave, tregimet e Binjakëve Hero, dhe gjenealogjitë e K’iche’ dhe të drejtat e tokës. Në këtë histori, Krijuesit, Zemra e Qiellit dhe gjashtë hyjnitë e tjera, përfshirë Gjarprin me pendë, donin të krijonin qenie njerëzore me zemër dhe mendje që mund të “mbanin ditët”. Por përpjekjet e tyre të para dështuan. Kur këto hyjnitë më në fund krijuan njerëzit nga misri i verdhë dhe i bardhë, të cilët mund të flisnin, ata ishin të kënaqur. Në një cikël tjetër epik të historisë, Lordët e Vdekjes së Nëntokës thërrasin Binjakët Hero për të luajtur një lojë të rëndësishme me top ku Binjakët mposhtin kundërshtarët e tyre. Binjakët u ngritën në qiej dhe u bënë Dielli dhe Hëna. Nëpërmjet veprimeve të tyre, Binjakët Hero përgatitën rrugën për mbjelljen e misrit, që qeniet njerëzore të jetojnë në Tokë,

Dhe ndërsa këto tekste të lashta të lartpërmendura janë të jashtëzakonshme, ndoshta, edhe më shumë janë artefaktet e panumërta që janë gjetur të shpërndara në të gjithë globin që paraqesin qenie të ngjashme me astronautët e ditëve moderne.

Dhe ndërsa fliste për astronautët, Al Worden, një ish-astronaut dhe anëtar i misionit Apollo 15, kishte diçka magjepsëse për të thënë për jetën aliene, ndërsa fliste në një intervistë me Good Morning Britain.

Al Worden ishte një astronaut dhe inxhinier amerikan i cili ishte Piloti i Modulit të Komandës për misionin hënor Apollo 15 në vitin 1971. Ai është një nga vetëm 24 personat që kanë fluturuar në Hënë. Ish-astronauti u rendit gjithashtu në Librin e Rekordeve Botërore Guinness si “qenia njerëzore më e izoluar” gjatë kohës së tij vetëm në Përpjekjen e Modulit të Komandës. Ai besonte se njerëzit janë pasardhës të alienëve të lashtë.

Në vitin 2017, në një shfaqje televizive britanike “Good Morning Britain”, ai dha një përgjigje tronditëse kur një drejtues pyeti pse të shpenzohen shumë para në misionet hapësinore kur ka shumë probleme në Tokë. Ai u pyet nëse besonte se alienët ishin të vërtetë. Përgjigja me siguri i befasoi të gjithë që shikonin intervistën.

Ish-anëtari i Apollo 15 tha se jo vetëm që alienët ishin të vërtetë, por ata kishin ardhur në Tokë në të kaluarën e largët dhe krijuan qytetërimin tonë, dhe nëse donim të kërkonim prova, gjithçka që duhej të bënim ishte të shikonim letërsinë e lashtë sumeriane.

“Ne jemi alienët, por thjesht mendojmë se janë dikush tjetër. Por ne jemi ata që erdhëm nga diku tjetër, sepse dikush tjetër duhej të mbijetonte, dhe ata u futën në një anije të vogël kozmike, pastaj erdhën këtu dhe u ulën, dhe ata filluan qytetërimin këtu. Dhe nëse nuk më besoni, shkoni merrni libra për sumerët e lashtë dhe shikoni se çfarë kishin për të thënë. Ata do t’ju thonë menjëherë, “shtoi Worden. Ai vdiq më 18 mars 2020.

Sipas fjalëve të tij, ai ishte besimtar i patundur i shkrimeve të lashta sumeriane. Ata zbulojnë se njerëzit dhe perënditë jetonin së bashku, ndërsa njerëzit ishin shërbëtorë të perëndive dhe çdo qytet sumerian ruhej nga perëndia e tij. Regjistrimi më i hershëm i një miti sumerian të krijimit mund të gjendet në një tabletë të gërmuar në Nippur, një qytet i lashtë sumerian në Mesopotami, në 1893.

Sipas tabelave kuneiforme, Toka në fillim drejtohej nga perëndi të ngjashme me njerëzit. Kur arritën në Tokë, ata e bënë atë të banueshme duke e munduar tokën dhe duke nxjerrë mineralet. Përveç kësaj, teksti përmendte revoltën midis perëndive dhe punëtorëve të tyre.

“Kur perënditë si njerëzit
e mbartën punën dhe vuajtën dëmin,
mundi i perëndive ishte i madh,
puna ishte e rëndë, ankthi ishte.”

Thuhet se përpara njerëzve, Anunnaki (një grup hyjnish të sumerëve, akadianëve, asirianëve dhe babilonasve të lashtë) përdorën Igigi (nganjëherë shkruhen edhe “Igigu”), brezi i ri i perëndive të lashtë astronautësh si shërbëtorë të tyre për të nxjerrë arin. në Tokë, por më vonë, ata u zëvendësuan nga njerëzit kur u rebeluan kundër Annunaki-t. Për Mesopotamianët e lashtë, qielli është i ndarë në tre kupola. Kupola më e ulët e parajsës ishte shtëpia e yjeve, dhe kupola e mesme ishte shtëpia e Igigi-ve, perëndive më të rinj. Kupola më e lartë dhe më e jashtme e parajsës u personifikua si An, perëndia e qiellit.

Duke mbështetur deklaratën e Al Worden, Dr. Ellis Silver , një autor i librit “Njerëzit nuk janë nga Toka: një vlerësim shkencor i provave”, ka një besim të fortë se jeta në tokë u ndez nga alienët mijëra vjet më parë.

Sipas tij, njerëzit duhet të ishin bërë raca më e fortë në univers, por trupi i vdekshëm nuk arriti të lulëzojë në mjedisin e Tokës, ai lehtë mund të dëmtohet nga rrezet e diellit, fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet. Ai tha: “Njerëzimi supozohet se është specia më e zhvilluar në planet, por është çuditërisht e papërshtatshme dhe e pajisur keq për mjedisin e Tokës: i dëmtuar nga rrezet e diellit, një mospëlqim i fortë për ushqimet që ndodhin në mënyrë natyrale, norma qesharake të larta të sëmundjeve kronike dhe më shumë. ”

Dr. Ellis arriti në përfundimin se njerëzimi nuk erdhi nga ai lloj i caktuar i jetës, por evoluoi diku tjetër dhe u transportua në Tokë (si Homo sapiens i evoluar plotësisht) midis 60,000 dhe 200,000 vjet më parë.