Ish-astronauti i Apollos pretendon se njerëzit janë alienë të lashtë, e kanë vizituar Tokën nga hapësira


Viki Verma

Në historinë e programeve hapësinore, shtatë pilotë të modulit të komandës Apollo kaluan kohë të izoluar në orbitën hënore, ndërsa pjesa tjetër e ekuipazhit eksploroi hënën. Këta astronautë u shkëputën plotësisht nga Toka dhe njerëzit më të afërt ,nuk kishin qenë ndonjëherë kur ishin në anën e largët të Hënës. Një nga këta astronautë ishte piloti i modulit komandues të Apollo 15, Al Worden, i cili fluturoi në Hënë në korrik 1971. Ai mbahet mend si “qenia njerëzore më e izoluar” ndonjëherë – nganjëherë shokët e tij ishin 3,600 km (2,235 milje) larg në sipërfaqen hënore. . Ai u nda nga jeta në moshën 88-vjeçare më 18 mars 2020.

Astronauti Al Worden pohoi se ne nuk jemi vetëm në univers. Ai tha se nuk ka dyshim se ka specie të tjera të gjalla atje. Gjatë vizitës së tij në shfaqjen Ray D’Arcy të FM në vitin 2014, ai kujtoi se ishte vetëm në hapësirë ​​për tre ditë gjatë misionit të tij të vitit 1971, i dha atij kohë për të menduar për pyetjet më të mëdha në jetë. 

Ai tha: “Ju e shihni universin atje jashtë dhe të gjithë yjet dhe mendoni dhe bëni pak kërkime mbi yjet. E kuptoni sa shumë ka atje. “Ka 400 miliardë yje vetëm në galaktikën e Rrugës së Qumështit dhe ka 200 miliardë galaktika të tjera. Ju filloni të mendoni ‘Gjithçka atje, duhet të jetë dikush’. I pyetur pse mendonte se ne nuk kemi pasur ndonjë kontakt nga jashtëtokësorët e mundshëm, ai tha: “Pse do të donin ata? Ata dinë mjaft për ne sa të mos duan. Ne po bëjmë një pjese të asaj që po bëjmë këtu poshtë.”

Më vonë ai rishikoi mendimet e tij për jetën aliene gjatë intervistës së tij me shfaqjen televizive britanike ” Mirëmëngjes Britani “. Ai pa asnjë hezitim tha se njerëzit janë alienët e lashtë që kishin mbërritur në Tokë në të kaluarën e largët. Kur Worden pyetet për mundësinë që ka jashtëtokësorë atje, Worden thotë: “E dini, mua më është bërë kjo pyetje qindra herë, ‘a beson te alienët?’ dhe unë them ‘po’.

Në vitin 2017, në një shfaqje televizive britanike, ai dha një përgjigje tronditëse kur një prezantues pyeti pse të shpenzonte shumë para në misionet hapësinore kur ka shumë probleme në Tokë. Ai u pyet nëse besonte se alienët ishin të vërtetë. Përgjigja me siguri i befasoi të gjithë që shikonin intervistën. Ish-anëtari i Apollo 15 tha se jo vetëm që alienët ishin të vërtetë, por ata kishin ardhur në Tokë në të kaluarën e largët dhe krijuan qytetërimin tonë, dhe nëse donim të kërkonim prova, gjithçka që duhej të bënim ishte të shikonim letërsinë e lashtë sumeriane.

“Ne jemi alienët, por thjesht mendojmë se janë dikush tjetër. Por ne jemi ata që erdhëm nga diku tjetër, sepse dikush tjetër duhej të mbijetonte, dhe ata u futën në një anije të vogël kozmike, pastaj erdhën këtu dhe u ulën, dhe ata filluan qytetërimin këtu. Dhe nëse nuk më besoni, shkoni merrni libra për sumerët e lashtë dhe shikoni se çfarë kishin për të thënë. Ata do t’ju thonë menjëherë, “shtoi Worden. Ai vdiq më 18 mars 2020.

Sipas fjalëve të tij, ai ishte besimtar i vendosur në shkrimet e lashta sumeriane. Ata zbulojnë se njerëzit dhe perënditë jetonin së bashku, ndërsa njerëzit ishin shërbëtorë të perëndive dhe çdo qytet sumerian ruhej nga perëndia e tij. Të dhënat më të hershme të një miti sumerian të krijimit mund të gjenden në një tabletë të gërmuar në Nippur, një qytet i lashtë sumer në Mesopotami, në 1893. 

Sipas tabelave kuneiforme, Toka në fillim drejtohej nga perëndi të ngjashme me njerëzit. Kur arritën në Tokë, ata e bënë atë të banueshme duke e munduar tokën dhe duke nxjerrë mineralet. Përveç kësaj, teksti përmendte revoltën midis perëndive dhe punëtorëve të tyre.

“Kur perënditë si njerëzit
e mbartën punën dhe vuajtën dëmin
, mundi i perëndive ishte i madh,
puna ishte e rëndë, ankthi ishte.”

Thuhet se përpara njerëzve, Anunnaki (një grup hyjnish të sumerëve, akadianëve, asirianëve dhe babilonasve të lashtë) përdorën Igigi (nganjëherë shkruhen edhe “Igigu”), brezi i ri i perëndive të lashtë astronautësh punonin si shërbëtorë të tyre për të nxjerrë arin  në Tokë, por më vonë, ata u zëvendësuan nga njerëzit kur u rebeluan kundër Annunaki-t. Për Mesopotamianët e lashtë, qielli është i ndarë në tre kupola. Kupola më e ulët e parajsës ishte shtëpia e yjeve, dhe kupola e mesme ishte shtëpia e Igigi-ve, perëndive më të rinj. Kupola më e lartë dhe më e jashtme e parajsës u personifikua si An, perëndia e qiellit.

Duke mbështetur deklaratën e Al Worden, Dr. Ellis Silver, një autor i librit ” Njerëzit nuk janë nga Toka: një vlerësim shkencor i provave “, ka një besim të fortë se jeta në tokë u ndez nga alienët mijëra vjet më parë.

Sipas tij, njerëzit duhet të ishin bërë raca më e fortë në univers, por trupi i vdekshëm nuk arriti të lulëzojë në mjedisin e Tokës, ai lehtë mund të dëmtohet nga rrezet e diellit, fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet. Ai tha: “Njerëzimi supozohet se është specia më e zhvilluar në planet, por është çuditërisht e papërshtatshme dhe e pajisur keq për mjedisin e Tokës: i dëmtuar nga rrezet e diellit, një mospëlqim i fortë për ushqimet që ndodhin në mënyrë natyrale, norma qesharake të larta të sëmundjeve kronike dhe më shumë. ”

Dr. Ellis arriti në përfundimin se njerëzimi nuk erdhi nga ai lloj i caktuar i jetës, por evoluoi diku tjetër dhe u transportua në Tokë (si Homo sapiens i evoluar plotësisht) midis 60,000 dhe 200,000 vjet më parë.

About Post Author