Ish-astronauti i NASA-s: “Kemi kontakt me kulturat e huaja dhe pamja e tyre është e çuditshme”


Viki Verma

Më 28 korrik 2011, ish-astronauti dhe shkencëtari Brian O’Leary ndërroi jetë pak pasi bëri një deklaratë të madhe. Kur agjencia hapësinore e Shteteve të Bashkuara NASA zgjodhi grupin e saj të gjashtë të astronautëve në gusht 1967, ai u zgjodh të ishte anëtar i atij grupi. O’Leary kishte qenë anëtar i fakultetit të fizikës të Universitetit Princeton për shumë vite. Sipas tij, ka prova të konsiderueshme që tregojnë se Toka po vizitohet nga qenie jashtëtokësore. Ai pohoi se qytetërimet e përparuara mbërritën në tokë shumë kohë më parë dhe se këto qytetërime përdorin teknologji që bazohen në vetëdijen.

“Ka shumë prova që ne jemi kontaktuar nga alienët dhe se këto qytetërime na kanë vizituar për një kohë shumë të gjatë, pamja e tyre mund të jetë e çuditshme nga çdo këndvështrim materialist tradicional perëndimor. Këta vizitorë përdorin teknologji që ndikojnë në vetëdijen – toroidin dhe përdorin disqe magnetike bashkë-rrotulluese për sistemet e tyre shtytëse, të cilat duket se janë emëruesi i përbashkët i fenomenit të UFO-ve, “- Dr. Brian O’Leary në Thrive Movement

Dr. Brian O’Leary ka lindur më 27 janar 1940. Fatkeqësisht, ai u diagnostikua me kancer në zorrë dhe vdiq nga një atak në zemër. Në gusht 1967, ai ishte një nga astronautët e zgjedhur nga NASA për të marrë pjesë në grupin e gjashtë të astronautëve. Njerëzit që përbënin këtë ekip zakonisht quheshin shkencëtarë-astronautë. Dr. O’Leary ndoqi Kolegjin Williams dhe fitoi një diplomë universitare të arteve në fizikë në vitin 1961. Më pas ai ndoqi Universitetin e Kalifornisë në Berkeley dhe fitoi një doktoraturë të filozofisë në astronomi në 1967.

Ai ishte anëtar i Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës dhe sekretar i Seksionit të Planetologjisë të Unionit Gjeofizik Amerikan. Përveç kësaj, ai drejtoi Grupin e Burimeve Asteroidale për Studimin Veror të NASA Ames mbi Vendbanimet Hapësinore. Ai ishte një anëtar themelues i bordit të Shoqatës Ndërkombëtare për Shkencën e Re dhe presidenti i parë i Lëvizjes së Energjisë së Re. Ai ishte një bashkëpunëtor në Fondacionin Botëror të Inovacionit dhe profesor i fizikës në Universitetin e Princetonit.

Pasi O’Leary u largua nga NASA, Carl Sagan e ftoi atë të jepte leksione në Universitetin Cornell në vitin 1968. Ai qëndroi atje si bashkëpunëtor i kërkimeve të astronomisë nga viti 1968 deri në 1969 dhe si asistent profesor nga 1969 deri në 1971. Ai shikoi maskonët hënor ndërsa ishte në Cornell. Gjatë vitit akademik 1970–1971, O’Leary punoi si studiues vizitor në Institutin e Teknologjisë në Kaliforni. Ai ishte zëvendës drejtuesi i ekipit të Ekipit Shkencës të Mariner 10 Venus-Mercury TV. NASA i njohu përpjekjet e ekipit duke i dhuruar një çmim për arritje në grup.

Gjatë një interviste të drejtpërdrejtë me Kerry Cassidy të Project Camelot, ai ndau disa njohuri interesante në lidhje me Carl Sagan. O’Leary dhe Sagan kishin qenë miq për disa vite, por kur O’Leary vendosi të largohej nga Cornell, ata patën një grindje.

Pas largimit të tij, O’Leary filloi të eksploronte disa nga veprat e Carl. Ai pohoi se “Fytyra” ikonë në Cydonia në Mars, e cila u fotografua nga Viking në 1975 dhe i ngjante një fytyre njerëzore, u ndryshua nga Sagan përpara se të dilte në publik: “Ishte shumë, shumë zhgënjyese për mua, sepse jo vetëm e kishte gabim Karli, ai gjithashtu gënjente të dhënat. Ai publikoi një foto të ‘Fytyrës’ në Parade Magazine, një artikull popullor, duke thënë se ‘Fytyra’ ishte thjesht një formacion natyral, por ai e përpunoi foton që të mos dukej si fytyrë.”

Në maj 1990, O’Leary publikoi një punim të titulluar “Analiza e imazheve të fytyrës në Mars dhe origjina e mundshme inteligjente”, e cila vetëm më tej tregoi skepticizmin e tij. Ai u botua në Journal of the British Interplanetary Society, Vol.43 Nr.5. O’Leary gjithashtu shkoi në regjistrim dhe tha:

“Fillova të kuptoja, thjesht nga pikëpamja shkencore, jo vetëm thashethemet, se ky njeri po bashkëpunonte me NASA-n, se mund të kishte më shumë se më parë… Carl ishte në një komitet me një numër njerëzish të shquar. Kishte një raport të lëshuar nga Instituti Brookings në vitin 1961 – dhe kjo ndodhi kur e njoha Carlin, gjatë atyre viteve; Vitet ’60 ishin kryesisht kur punova ngushtë me të – ai dhe ky grup tjetër thanë: Epo, nëse ndonjë ET u shfaq ndonjëherë në Tokë, ai duhet të mbulohet. Kjo është mënyra e vetme që ne do të jemi në gjendje ta menaxhojmë këtë, sepse nëse nuk mundemi, atëherë do të ishte shumë një tronditje kulturore.”

Më 18 shtator 1994, Dr. O’Leary tha gjatë Forumit Ndërkombëtar mbi Shkencën e Re në Fort Collins në Kolorado: “Një grup sekret brenda qeverisë amerikane i mban masat për gati 50 vjet larg rreth UFO-ve dhe kontakteve jashtëtokësore. Ne kemi kontakte me qytetërimet jashtëtokësore. Ky informacion ndoshta është i errësuar nga një grup elitar brenda CIA-s, NSA-së dhe DIA-s. Ky grup i vogël i di mirë sekretet që duhen mbajtur. Watergate dhe çështja Iran-Contra janë fëmijë në krahasim me këtë Watergate kozmik për UFO-t, alienët, kontrollin e mendjes, inxhinierinë gjenetike, energjinë e lirë dhe antigravitetin.

O’Leary sugjeroi jo vetëm ekzistencën e një pranie jashtëtokësore në Tokë, por edhe ekzistencën e një fytyre në Mars. Ai shkroi gjithashtu hyrjen në librin e Steven Greer-it Hidden Truth, Forbidden Knowledge . Libri ka të bëjë me teknologjitë aliene të shtypura si energjia e lirë, anti-graviteti dhe prania jashtëtokësore në Tokë.

-“Ekziston një mundësi serioze që ne jemi të vizituar dhe të jemi vizituar për shumë vite nga njerëz nga hapësira, nga qytetërime të tjera. Kush janë, nga janë dhe çfarë duan, duhet të jetë objekt i një hetimi rigoroz shkencor dhe jo subjekt i “përçmimit” nga gazetat tabloide.” – Lord Admiral Hill-Norton, Ish-Shef i Shtabit të Mbrojtjes, Admiral me 5 Yje i Marinës Mbretërore, Kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO-s

-“Qenie inteligjente nga sisteme të tjera yjore kanë qenë dhe po vizitojnë planetin tonë Tokë. Ata quhen ndryshe si Vizitorë, Të Tjerë, Njerëz Yjesh, Et’s, etj… Ata po vizitojnë Tokën tani; kjo nuk është një çështje hamendjeje apo mendimi dëshpërues. – Theodor C. Loder III, Phd, Profesor Emeritus i Shkencave të Tokës, Universiteti i New Hampshire .

-“Alienët jetojnë mes nesh dhe ka të ngjarë që të paktën dy prej tyre të punojnë me qeverinë amerikane. Dekada më parë, vizitorët nga bimë të tjera na paralajmëruan se ku po shkonim dhe na ofruan ndihmë. Por në vend të kësaj, ne, ose të paktën disa prej nesh, i interpretuam vizitat e tyre si kërcënim, dhe vendosëm të qëllonim fillimisht dhe të bënim pyetje më pas…Sepse e di që janë. Në fakt, ata kanë vizituar planetin tonë për mijëra vjet.” – Paul Hellyer, ish-ministër kanadez i mbrojtjes .

-Njerëzit e mi tregojnë për Star People që erdhën tek ne shumë breza më parë. Njerëzit e Yjeve sollën mësime shpirtërore, histori dhe harta të kozmosit dhe i ofruan këto lirisht. Ata ishin të sjellshëm, të dashur dhe dhanë një shembull të shkëlqyer. Kur na lanë, njerëzit e mi thonë se kishte një vetmi si askush tjetër”. – Richard Wagamese, Autor Ojibway .

About Post Author