Ish-zyrtari i mbrojtjes: ‘Unë e di se kush do të dëshmojë për ekzistencën e teknologjisë së rikuperuar të huaj


Viki Verma

Christopher Mellon, një ish-zyrtar i Mbrojtjes për Inteligjencën nën administratat e Clinton dhe Bush është ndoshta personi i rëndësishëm mbi të cilin studiuesit e UFO-ve duhet t’i kushtojnë vëmendje. Ai i bëri presion Kongresit që të zhvillonte seancën e fundit të UFO-ve, e cila analizonte objektet e paidentifikuara që shiheshin nga ushtria. Për më tepër, ai pretendon se di emrat e individëve që do të dëshmojnë për ekzistencën e teknologjisë së alienëve të rikuperuar ose që po mendojnë ta bëjnë këtë.

Z. Mellon foli për herë të parë për përvojën e tij brenda qeverisë pasi ato lidhen me UFO-t në vitin 2016. Në një intervistë me Leslie Kean të publikuar në Forumin e Kontribuesve të HuffPost tashmë të mbyllur, Mellon tha:

“Unë dyshoj shumë që DoD ose ndonjë agjenci tjetër qeveritare po fsheh informacionin e UFO-ve. Mora pjesë në një përmbledhje gjithëpërfshirëse të programeve të zeza të DoD dhe kalova mbi një dekadë duke kryer mbikëqyrjen e programit kombëtar të inteligjencës së jashtme, një botë sekretesh pothuajse krejtësisht të veçanta. Kam vizituar Zonën 51 dhe objekte të tjera ushtarake, inteligjente dhe kërkimore.

Gjatë gjithë atyre viteve, unë kurrë nuk zbulova asnjë aluzion më të dobët të interesit apo përfshirjes së qeverisë në UFO-t. … Ndërsa disa dokumente të reja, të anashkaluara më parë mund të shfaqen (burokracia nuk është kurrë e përsosur), nuk besoj se ato do ta zgjidhnin çështjen e UFO-ve ose do të ofronin njohuri të reja të rëndësishme. Mund të mendoj për një raport të gjatë të UFO-ve që klasifikohet vetëm për shkak të shqetësimeve mbi burimet dhe metodat. Në fakt, ai identifikoi një shpjegim konvencional bindës për pamjet pilot në këtë rast të veçantë.

Ka shumë dokumente të klasifikuara që lidhen me aktivitetet në Zonën 51, ku nevojitet siguria e lartë. Por të gjitha këto janë gjëra legjitime që populli amerikan do të mbështeste. Ata nuk kanë asnjë lidhje me UFO-t, me sa di unë.”

Sidoqoftë, në një opinion të marsit 2022 të botuar nga ” The Hill “, z. Mellon tha: “Unë po i qasem temës UAP si anëtar i dy grupeve serioze të studiuesve shkencorë, Projekti Galileo dhe Koalicioni Shkencor për Studimet UAP (SCU ). Të dyja këto organizata kërkimore UAP kanë mbledhur grupe të aftë shkencëtarësh që po kërkojnë të avancojnë kuptimin tonë kolektiv të anomalive të UAP. Këto përpjekje tani duket se pengohen nga udhëzimet e reja që lëvizin kriteret e klasifikimit thjesht sepse disa zyrtarë të qeverisë amerikane nuk e pëlqejnë mbikëqyrjen dhe nuk janë komode ndaj shkëmbimit të informacionit.”

Në një intervistë të fundit nga La Vangaurdia, një gazetë në Spanjë, Mellon pohoi:

“Për herë të parë, ne në fakt po fillojmë të mbledhim të gjitha të dhënat dhe t’i studiojmë ato. Kemi shumë raporte që tregojnë se ka pasur disa kontakte dhe disa komunikime. Ne kemi pasur incidente ku këto objekte fluturonin pikërisht mbi kryeqytetin e Shteteve të Bashkuara dhe kjo ka ndodhur në vende të tjera. Ne kemi pasur situata ku këto gjëra kanë rënë dhe qindra njerëz i kanë parë ato. Mund të ketë pasur disa kontakte dhe ndërveprim.

Nga pikëpamja e sigurisë kombëtare, duket se është shumë e interesuar për aftësitë tona ushtarake, ne po shohim shumë aktivitet rreth objekteve të prodhimit dhe përpunimit të armëve bërthamore. Për shembull, rreth disa prej grupeve tona të sulmit të transportuesve dhe aseteve ushtarake. Pra, kush është ai dhe pse janë kaq aktivë atje, pse janë kaq të interesuar, kjo është diçka që duhet ta dimë dhe ta kuptojmë për t’u siguruar që nuk ka asgjë për të cilën duhet të shqetësohemi.”

Z. Mellon u shfaq në dokumentarin e vitit 2020 për UFO-t ” The Phenomenon “, me regji të entuziastit të gjatë të UFO-ve, James Fox. Në dokumentar, Mellon vuri në dukje se ai ishte burimi që siguroi tre videot e UFO-ve të Pentagonit, të cilat bënë “përhapjen madhështore të faqes së parë të së dielës” të New York Times më 17 dhjetor 2017: “Aurat e ndezura dhe “Paratë e Zeza”. Në dokumentar, Mellon pretendon se u takua me një individ që e identifikon në parkingun e Pentagonit dhe iu dorëzua një paketë që përmbante tre video të regjistruara nga pilotët e marinës amerikane midis 2004 dhe 2015.

Z. Mellon ndau mundësinë e jetës jashtëtokësore në univers dhe diskutoi pjesën e informacionit të zbuluar nga shkencëtarë të ndryshëm të njohur në artikullin e tij të fundit mbi The Debrief me titull: ” PARADOKSI I PARADOKSIT TË FERMI “.

Ai shkruan: “Është gjithashtu e imagjinueshme që qytetërimet më të përparuara të kenë arritur më shpejt se udhëtimi me dritë duke shfrytëzuar vrimat e krimbave, ‘udhëtimin ndërdimensionale’ ose me ndonjë mjet tjetër që nuk e kemi konceptuar ende. Qytetërime të tjera mund të kenë zhvilluar gjithashtu aftësinë për të zgjatur jetëgjatësinë biologjike pafundësisht. Nëse asgjë tjetër, është e lehtë të imagjinosh sonda pa ekuipazh, por shumë inteligjente, ndoshta edhe sonda vetë-përsëritëse, të cilat gradualisht përhapen në të gjithë galaktikën. Nëse kjo duket fantastike, kujtoni se tashmë ekzistojnë sonda funksionale që veprojnë në hapësirën ndëryjore.

Ai përmendi një memorandum të FBI-së të vitit 1950 që ai beson se është një nga ngjarjet më të jashtëzakonshme të UAP në historinë amerikane. Ai tha: «Kur në mars të vitit 1950, dhjetëra banorë të Farmington-it aty pranë, Nju Meksiko, raportuan qindra disqe metalike argjendi që fluturonin në formacion mbi qytetin e tyre në mes të ditës.

Me fjalë të tjera, qindra UAP po vëzhgoheshin nga të gjithë llojet e personelit në afërsi të Los Alamos pikërisht në kohën kur Dr. Fermi po shprehte hutim për mungesën e perceptuar të jetës aliene. Provat e UAP përfshinin raporte të shumta nga vëzhgues të trajnuar, pilotë, shkencëtarë dhe personel sigurie, si dhe fotografi dhe madje edhe gjurmë radari dhe matje teodolite.

Ekzistojnë dispozita historike për sinjalizuesin në faturat në pritje të Inteligjencës dhe Autorizimit të DoD në Kongres. Këto dispozita gëzojnë mbështetje të gjerë dypartiake dhe dypalëshe dhe pothuajse me siguri do të hyjnë në fuqi deri në fund të vitit. Pasi të miratohen, ato do t’i mundësojnë Kongresit të mësojë të vërtetën e pretendimeve të kahershme se qeveria amerikane ka në posedim teknologjinë e rikuperuar të alienëve.

Njëkohësisht, legjislacioni në pritje do të kërkojë një rishikim nga Zyra e Përgjithshme e Kontabilitetit të informacionit të klasifikuar në lidhje me UAP që daton nga fundi i Luftës së Dytë Botërore. “Unë jam tashmë në dijeni të një numri individësh që pretendojnë se do të dëshmojnë për ekzistencën e teknologjisë së alienëve të rikuperuar ose po mendojnë ta bëjnë këtë,” tha z. Mellon.

About Post Author