Ishte një UFO?


Ishte një UFO

Një UFO u vu re në Samudra Tapu, një luginë e de-glaciuar në Himachal Pradesh. Më shumë se një vit pasi u pa për herë të parë në 2005, autoritetet nuk janë askund afër zgjidhjes së kësaj enigme Himalayan.

UFO

Samra Tapu një luginë në Himachal Pradesh. Një udhëtim 12 km, tetë orë nga Chandratal, është i arritshëm vetëm nëpërmjet një udhëtimi të thellë 180 km nga Batal, rruga më e afërt në autostradën Manali-Leh. Kaksar, 70 km larg, është qyteti më i afërt i banuar.

Një ekip prej pesë anëtarësh glaciologësh dhe gjeologësh që e panë UFO-n.Një ekip prej pesë anëtarësh glaciologësh dhe gjeologësh që e panë UFO-n.

I ngulitur lart në malet e akullnajave 15,000 këmbë, Chandratal, i vetmi liqen i shenjtë në lagjen Lahaul-Spiti të  Himachal Pradesh , ka qenë prej kohësh i zhytur në mitologji. Legjenda thotë se trupi ujor i pacenuar në formë gjysmëhënës është një vendbanim i zanave që zbresin në Tokë në netët me hënë. Por terreni i pabanuar i lidhur me akullnajë është shoqëruar me një përrallë po aq të pabesueshme që bën xhiron në hapësirat më të larta të Indisë dhe institucionet e mbrojtjes, shikimin e një objekti fluturues të paidentifikuar ose UFO në rajonin Samudra Tapu, një luginë e deglaciuar në një udhëtim tetë orësh. nga Chandratal.

Më shumë se një vit pasi një ekip prej pesë anëtarësh glaciologësh dhe gjeologësh pati një takim 40-minutësh me një objekt në formë tullumbace direkt nga The X-Files, incidenti vazhdon të hutojë një pjesë të komunitetit shkencor indian. Si Organizata Indiane e Kërkimeve Hapësinore (ISRO) ashtu edhe ushtria janë në dijeni të çështjes që u shfaq edhe në Parlament vitin e kaluar kur ministri i shtetit me Zyrën e Kryeministrit, në një përgjigje me shkrim, konfirmoi raportin e ISRO për zbulimin e UFO-ve.

https://smedia2.intoday.in/indiatoday/images/stories/2012november/ufo-old-1-small_110212051207.jpg

Ishte dita e parafundit e një ekspedite njëjavore të ndërmarrë nga Qendra e Aplikimit Hapësinor me bazë në Ahmedabad (SAC) e ISRO më 27 shtator 2004. Ekipi i përbërë nga tre shkencëtarë të SAC dhe dy gjeologë kishin ngritur kampin në luginë rreth 17,000 ft mbi det niveli. Ata po studionin akullnajën e pellgut Chandra duke përdorur të dhëna satelitore. Rreth orës 6.45 të mëngjesit, ndërsa shkencëtarët po përgatiteshin të largoheshin nga tendat e tyre, një nga portierët vuri re një objekt të bardhë në majë të një kreshtë mali ngjitur dhe bërtiti: “Zotëri, njeriu i borës po vjen”.

Anil Kulkarni, një shkencëtar i lartë i ISRO-së i cili ka hartuar akullnajat për një çerek shekulli dhe anëtarët e ekipit të tij panë atë që dukej të ishte një robot që notonte disa centimetra mbi tokë, duke iu afruar kampit përgjatë shpatit të malit. Kulkarni dhe bashkë-studiuesi i tij, gjeologu Sunil Dhar, nxorrën kamerat e tyre dixhitale dhe filluan të gjuanin objektin, ndërsa ekipi vraponte drejt malit për të hetuar.

Objekti i zgjatur, midis 3 dhe 4 ft i lartë, vazhdoi të lëvizte poshtë shpatit drejt ekipit. Ajo kishte një kokë cilindrike me dy ngjitje të tipit tullumbace, një trup, duar dhe dy këmbë. Dukej se po ecte,  dhe ecte hapat e saj si një qenie njerëzore, kujton  gjeologu ,Dhar. Duket se kur objekti arriti në skajin e poshtëm të kodrës, 50 m larg shkencëtarëve të habitur, eksitimi i anëtarëve të ekipit e alarmoi atë. Ai qëndroi në vend për disa sekonda, u kthye dhe filloi një ngjitje të pjerrët 70 gradë drejt majës së kreshtës. Në këtë kohë, me sa duket për shkak të rrezeve të diellit në rritje, ngjyra e tij kishte ndryshuar në të zezë. Së shpejti ajo u bë përsëri e bardhë, qëndroi pezull mbi kamp për pesë minuta përpara se të tërhiqej pa zhurmë në një pikë të bardhë në qiell. Që nga viti 1947 kur biznesmeni Kenneth Arnold ndezi një mani të UFO-ve në mbarë botën që thuhet se dallonte disqe fluturues. mijëra pamje të rreme janë raportuar nga e gjithë bota. Do të kishte qenë gjithashtu e lehtë të fshihej vështrimi i Samudra Tapu si një fenomen i gabuar ajror, përveç që u vëzhgua dhe u raportua nga një grup shkencëtarësh të gatshëm të nxirrnin qafën dhe reputacionin e tyre për t’u betuar për atë që panë.

https://smedia2.intoday.in/indiatoday/images/stories/2012november/ufo-old-660_110212051207.jpg

Nga fotografitë, UFO-ja duket si një tufë balonash të kapur në një rrymë mali, por një raport i SAC pretendon se objekti shfaq manovrim kompleks. Është një enigmë përtej perceptimit njerëzor, thotë Dhar, i cili, së bashku me Kulkarni, ka kontaktuar laboratorët robotikë në të gjithë botën për të përcaktuar se çfarë është teknologjikisht e mundur në mjetet fluturuese pa pilot. Nuk dukej si një objekt i krijuar nga njeriu, shton gjeologu Rajesh Kalia. Akoma më e pabesueshme është dëshmia fotografike. ndër të parat në Indi për një UFO të parë në tokë. e përvojës e klasifikuar si një takim i afërt i llojit të parë në gjuhën e zakonshme të UFO-ve. A ishte një mjet ajror pa pilot (UAV) në një mision spiun ndërkufitar apo një qenie jashtëtokësore? Apo ishte thjesht një tullumbace moti e mbushur me helium që kishte humbur rrugën? Juria është ende jashtë.

Shkencëtarët qarkulluan rrëfimin e takimit të tyre të ngushtë në ISRO, shtabin e ushtrisë, Institucionet e Studimit të Dëborës dhe Ortekut (SASE), një degë e Organizatës së Kërkimit dhe Zhvillimit të Mbrojtjes që drejton stacionet e monitorimit të motit në rajonet me lartësi të mëdha dhe midis autoriteteve të qarkut në Kullu. Ushtria dhe SASE janë të vetmet agjenci të stacionuara në zonat me lartësi të mëdha.

Mendova se ishte një tullumbace me helium, por përshkrimi i Kulkarni tregon një objekt me teknologji para moshës, thotë RN Sarwade, drejtor i SASE.

Të hutuar, shkencëtarët tani po pyesin nëse mund të jetë diçka e krijuar nga njeriu. Por nuk ka ende një teknologji të njohur përputhëse në sferën civile për të shpjeguar objektin misterioz që pamë aq afër, thotë Kulkarni. Gjatë vitit të kaluar, Kulkarni dhe Dhar kanë ekzaminuar në mënyrë kritike shikimin e tyre për të dekonstruktuar objektin teknologjikisht, duke kontaktuar laboratorët më të mirë robotikë në SHBA, Gjermani dhe Suedi. Kulkarni ka ndarë raportin e tij me drejtorin e përgjithshëm të operacioneve ushtarake. Përpjekjet për të çmitizuar zbulimin e UFO-ve të Samudra Tapu kanë bërë pak përparim, duke pasur parasysh lartësinë e madhe, mbulesën e madhe të borës dhe kushtet e veçanta të motit që e bëjnë rajonin e rrethuar nga bora praktikisht të paarritshëm si për ekspeditat ajrore ashtu edhe për ato tokësore.

Por kërkimi për çmitizimin e pamjes nuk ka të ndalur. Një mënyrë për të kuptuar objektin misterioz është të ndërmerrni më shumë ekspedita në zonë, thotë Dhar. Por pyetja është nëse objekti do të shihet përsëri? Nëse shikimi nuk përsëritet, do të mbetet një enigmë, thotë Kulkarni. Derisa të ndodhë kjo, kjo është një enigmë me të cilën shkencëtarët mund të duhet të jetojnë.
RAMESH VINAYAK

About Post Author