Ismail Aliu:Pse?


Ismail Aliu

Pse era nuk më përshkon,

e shiu si lagë duartë e mia?

Pse gjethi më kthenë shpinën,

e druri para meje i ulë degët?

Pse e jeta nuk ma ofron buzëqeshjen,

e nuk mi fletë fjalët e prehjes?

Pse jamë i vetmuar në mes të natës,

kur nëpërmjet të saj kalon mendimi.

Dëshiroja t’ia përkdheli flokët,

gjatë natës vjeshtake?

Dëshiroja që buzët e saja të njoma

të gjenden pranë të miave,

Dēshiroja që ajo natë të jetë,

më e gjatë krenare dhe pa mbarim.

Pse i dashuroja duartë e saja,

sytë, buzët e fjalët e ngrohta?

Pse kamë dëshiruar të thellohem,

në brendësinë e shpirtit të lumtur?

Pse atëherë me shiqim të përlotur,

kamë shiquar realitetin dhe vuajtjen?

Pse? Asnjëherë nuk dua të themë!

E tërë mendimet e dëshirat e mia,

do të zhduken dikurë në thellësinë e natës së tmershme!

.