Ismet Tahiraj:Në ballkonin  tënd  


Ismet TAHIRAJ 

NË BALLKONIN  TËND 

Qiellin e shoh ,po e shoh 

Në bakonin tënd 

Prej  ëndrrave. 

Vlonte miza 

Si lëmshi I dheut 

Po gardh I lartë 

Ky balkoni yt. 

Të te marr deshta 

Deshta të marr 

Në strofkë time 

Atje në mal. 

Po dera e jote 

Sa trup,sa 

Sa plepi I madh. 

Dhe ti ,të  kesh freskore 

Më pije të gazuara, 

Flladitëse të kërkuara. 

Pa shteg,ku ke pare 

Të soset udha 

Po bore e madhe 

Nuk bënë punë as ura. 

As çarçfi që ajros 

S’tregon 

Forcë ngadhënjimi. 

Po gaedh tjetër më I madh 

E ndau natën ,më ditën….