Ismet Tahiraj:Në malin Brus  


Në malin Brus  

Në Brus bjeshke* 

Dallgët e zorit 

Na ka ofru 

Presim minutat kur kokatë 

Më motosharra më na I shkurtu 

Mos bërtisni  tepër 

Të ai kru 

Lëshoni rendin një plakut 

Lëne një gru 

Petkat më I pastru. 

Këtu është shtëpi 

Secila ferrë 

Secili gardh 

Rishtazi që është punu. 

Veç qiellit aeroplanat e Natos 

Uturinin 

Një rreze ndizët 

Një tjetër shuhet 

 Si xixëllonja kur humbë fushave 

Pa u diktu. 

Mos rrini kotë vegshat më fasule 

Veç nisën më vlu. 

Sytë e fëmijëve  zhbirojnë  

Jemi untë ,unt ,untë jemi 

Pogaçja  çarçaf 

Dëshirat I ka mbulu. 

Ah  shiu rrëbesh tokën e lagu keq 

Durim bre  bir’ 

Thirrnin do pleqë. 

Në qershor shkrepi dielli 

Ylberi I Lirisë 

 Shalli I Dashurisë….. 

***Mali BRUS , kufizohet në veri  përendim më lagjën nr 2  TAHIRAJ (Beqiri) Skënderaj , dhe në veri lindje më  komunën e Mitrovicës . 

Po ashtu kur ishte aty më mijëra të strehuar ishte  vet  gazetar ,reporter I luftës Maxhun  SMAJLI , ndoshta mbi  dy muaj qëndrim .