“Ja dhe fundi për Aganë…Afërdita Hadaj


.

. AFËRDITA HADAJ.

====================

Mirse’ erdhe mor “Aga”

shum qënke mërzitur.

Pasuritë……..që vure

ku i paske stisur……?

Kjo, valixhja jote

qënka shum e lehtë.

Çi bëre miljardat,?

që vure në jetë.

Ku i ke kostumet dhe,

këmishat kollarisur.

Që sa poste mbajte

rrije kapardisur……!!

Gjak njeriu……pive

se kishe “Pushtet”

E vodhe sa deshe

dhe jetove “Mbret”

Hëngre pive si “Pasha”

paratë me thasë

i pastrove.Mendove mor

i pangopur,se me to në

gropë do shkoje.

Pse s’punove me djersë

balli.? Që fukaranë të mendoje. Pse si dhe një

kore bukë, dhe nga vdekja

ta shpëtoje.

Unë jam zoti i madhëruar

Dhe për të, un kam

menduar.Në parajsë e

kam dërguar, të prehet

i begatuar.

Erdhi ora, mor i mjerë

hapur e ke këtë derë.

Bëhu gati, mor i marrë

mëkatet, ke për të larë.

Këtu vila më nuk ke.

Të jetosh,ashtu si dje.

Ske më,”hotele”lluksoze

dhe të dashura

bukuroshe.

Ke dy metra tokë të ftohtë

s’ke kondicioner

të ngrotë………..!

Që ta mendosh fukaranë

që ditë, të bardha spanë.

Sdo hash mishë pjekur

në helle. As ushqime

me shum vlerë. Këtu

do kujtosh të varfërin,

që s’hëngri mirë njëherë.

Kjo është jeta mor “Aga”

I mbytur nga pasurija.

Asgjë nuk solle me vete

Këto janë ligjet e mija.

Ndaj, mësoje o njeri.

Punoni me ndershmëri.

Se po hytë, në këtë derë,

Do ketë vetëm drejtësi.!!