Ja mbrëmja po shkon përmbi kalë të zi…Leonard Pipa


Ja mbrëmja po shkon përmbi kalë të zi,

Ora po afron në pafundësi…

Ti ende s’ke ardhur nga e diella e përrallës,

Kumbullat i mblodhëm në shaminë e hallës.

Nëna, nënëmira tek ty e ka shpirtin,

Mbaje mirë më thotë dhe më drejton gishtin.

Ç’të mbaj i them unë ajo të më mbajë,

Dhe pse gjysmën e botës e ka bërë të saj.

Arrat edhe mjaltin po i mban mënjanë,

Sa të vish ti kemi Ramazan!

S’guxojnë t’ë afrohen as pulat e gjora,

I pret tek veranda me një shkop tek dora.

Gjeli gjëlëziu këngën fare shteri,

Që kur e dëgjoi për ty do t’a theri.

Dhe unë si të gjithë nisa të besoj,

Eja, kur të vish fshati do ndriçoj!