Jam lakuriq


Vaso Papaj

E hodha pelerinën
Qendisur me thërmiza pushteti.
E hodha te kazani i plehrave
Dhe urova, mos ta ketë gjetur askush.
S’më kish ngrohur kurrë.
I ndarë nga njerëzit me mur,
Vetja më dukej në qivur.

Dhe e ruajta shpirtin…
E shpëtova paqen time, qetësinë…

Miq!
Tani jam lakuriq.
Thërmizat e pushtetit
Më duken si miliona yje të vagët
Në qiellin-pelerinë të një nate acar.
Po, deri kur,
Kupa e qiellit do më rëndojë si një e vrarë?! 

About Post Author